LA LLUITA ANTITERRORISTA

Fernández Díaz afirma que Nous Catalans ha integrat musulmans extremistes

El conseller Espadaler troba "absolutament desafortunat" que el ministre de l'Interior vinculi independència amb terrorisme

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat que la fundació Nous Catalans, dirigida per Àngel Colom i vinculada a CDC, ha integrat musulmans extremistes. "Arran del procés independentista, recordo que en la fundació Nous Catalans s'intentava captar molta gent d'aquesta i es feia proselitisme d'aquesta comunitat amb el fet de la independència", ha assenyalat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Notícies relacionades

Les paraules de Fernández Díaz han provocat la reacció immediata del conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, que a RAC-1 ha lamentat aquestes declaracions. Espadaler ha considerat "absolutament desafortunat" vincular la independència amb el terrorisme, ja que el procés sobiranista Catalunya és pacífic i democràtic. "Si alguna persona s'ha vinculat amb aquest moviment, ho desconec", ha remarcat. 

El ministre ha assenyalat també aquest dimecres, després de l'operació contra el gihadisme a SabadellTerrassaSant Quirze, Barcelona Vallsque la comunitat catalana és "un dels focus on el gihadisme té més riscos potencials". A Catalunya, ha dit, hi ha unes 50 mesquites salafistes "de la línia més radical", i requereixen un especial seguiment SaltVilanova i la GeltrúReus Torredembarra.