SEGONA SESSIÓ DEL JUDICI PELS CONTRACTES DE FITUR AMB LA TRAMA 'GÜRTEL'

Crespo: "Alguns polítics en sortiran impunes, que és el que sol passar gairebé sempre"

El número dos de Correa denuncia que el PP "es posa de perfil perquè aquesta mena de coses no li convenen"

La fiscalia acusa les defenses d'intentar una "maniobra dilatòria" amb la seva petició d'anul·lació del judici

1
Es llegeix en minuts

El considerat número dos de la trama 'Gürtel'Pablo Crespo, ha afirmat aquest dimecres, en la segona sessió del judici de la peça 3 de la branca valenciana del 'cas Gürtel', relativa a presumptes irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009, que "alguns polítics en sortiran impunes, que és el que sol passar gairebé sempre".

Crespo s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació moments abans de començar la segona sessió del judici, en què hi ha 13 acusats, entre ells, les exconselleres de Turisme Milagrosa Martínez i Angélica Such.

Crespo ha assenyalat que "el PP s'hi posa de perfil perquè aquesta mena de coses no li convenen, és un partit polític i així respon. Al final veureu que els que acabem aquí som els empresaris, i alguns polítics en sortiran impunes, que és el que sol passar sempre", ha afirmat.

MANIOBRA DILATÒRIA

Per la seva part, la Fiscalia Anticorrupció ha acusat les defenses dels 13 acusats d'intentar una "autèntica maniobra dilatòriaal sol·licitar la suspensió del judici i ha mantingut que aquest "s'ha de celebrar", tal com ha ordenat el Tribunal Suprem (TS) en la resolució en què va determinar que la competència per a l'enjudiciament d'aquesta peça era el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Notícies relacionades

El TS va dir "de forma clara" --ha afegit una de les fiscals del cas, Ana Cuesta-- que aquest judici "s'havia d'assenyalar sense demora". "El TS diu que s'ha d'evitar que es produeixin dilacions indegudes en aquest procediment. Això només es pot materialitzar si se celebra el judici, amb tot el respecte als drets fonamentals, i amb absolut respecte a la legalitat i a la imparcialitat", ha postil·lat.

Així mateix, ha justificat tant les detencions dels considerats caps de la trama com les intervencions telefòniques, perquè "no hi ha irregularitats" i s'ajusten a la llei, ha puntualitzat.