Rivera allarga la mà als militants d'UPD insatisfets amb el resultat del seu partit en el 22-M

Erigeix Ciutadans com la "tercera via política" i considera que la seva força serà "clau" per al futur d'Espanya

1
Es llegeix en minuts

El líder de CiutadansAlbert Rivera, ha allargat aquest dilluns la mà als militants i simpatitzants d'UPD, que, segons la seva opinió, "no deuen estar gaire satisfets" després del resultat de les eleccions andaluses d'ahir per conformar "la tercera via" de la política espanyola.

Rivera ha recordat, a preguntes dels periodistes, que ha intentat arribar a un acord amb UPD "en quatre ocasions, en set anys", sense aconseguir-ho, "perquè la direcció" que encapçala Rosa Díez "no ha volgut".

"Els andalusos han premiat la nostra campanya donant-nos la representació de la tercera via política a Espanya, que és Ciutadans; som on érem, no ens hem mogut i m'imagino que després dels resultats electorals (del 22-M) molts dels militants d'UPD no deuen estar gaire satisfets", ha postil·lat.

Rivera ha assegurat que torna "a obrir les portes" a tots els militants i simpatitzants d'UPD perquè se sumin a aquesta "tercera via política", que, segons la seva opinió, representa Ciutadans i que considera "clau" per al futur d'Espanya. "Aquest no és un debat de cúpules de partits sinó de projecte de país per al qual s'ha de pensar més en Espanya que en el teu partit", ha dit.

Rivera ha destacat que "el canvi polític" a Espanya ha començat per Andalusia i ha augurat que "en pròximes eleccions" municipals, autonòmiques i nacionals es confirmarà que "el bipartidisme s'ha trencat". "Andalusia és la punta de l'iceberg del gran canvi polític que es produirà a Espanya i aquesta nova etapa que s'obre a Espanya pot ser un desastre o una oportunitat", ha opinat Rivera, que ha advocat perquè els partits assumeixin una posició de "responsabilitat" i aprenguin de la cultura de pactes i consensos polítics de la transició.

OBJECTIU POSAT EN CATALUNYA

Notícies relacionades

Respecte a les eleccions catalanes, Rivera ha dit sentir-se "orgullós" que un partit com Ciutadans, "que va néixer a Barcelona fa vuit anys", hagi pogut "demostrar que Espanya pot ser unida i diversa".

Ha opinat que Ciutadans "pot guanyar" els pròxims comicis catalans, davant de CiU i Esquerra, i ha anunciat que el seu partit "anirà per totes" en aquestes eleccions.