Podem acusa Rajoy de treballar per a Alemanya en les seves negociacions a la UE

El partit es reunirà amb Tania Sánchez per negociar la concurrència a les autonòmiques madrilenyes

2
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Podem torna a pressionar Mariano Rajoy per la seva actitud en les negociacions en el si de la Unió Europea (UE) i l'acusa d'actuar en clau electoralista torpedinant les propostes del Govern grec per debilitar així l'auge del partit lila a Espanya. "Ens sembla preocupant l'actitud política de Mariano Rajoy davant les negociacions de Grècia. Rajoy hauria d'anar a la Unió Europea com a president del seu país i no com a president del seu partit", ha lamentat la secretària de Rescat Ciutadà, Tania González, a la roda de premsa després de la reunió de l'executiva. "El que està fent Rajoy ara mateix és treballar per a Alemanya", ha sentenciat González, en resposta a les paraula del president del Govern, que aquest diumenge acusava l'Executiu hel·lè de fer promeses impossibles de complir.

La responsable de Podem ha retret a Rajoy les seves crítiques i ha posat en relleu que no té autoritat per jutjar el Govern grec quan ell mateix ha incomplert el gruix del programa electoral del PP. "Que es preocupi de reconèixer que no ha complert el seu programa", ha dit González, que ha insistit que l'única sortida és negociar amb força per posar fi a les polítiques d'austeritat defensades per la troica.

PROGRAMA ECONÒMIC

Podem va revelant part dels eixos programàtics amb què es vol presentar a les eleccions. Aquest dilluns a la tarda a Madrid, el secretari general, Pablo Iglesias, farà públic un document econòmic amb una bateria de propostes per reorganitzar el sistema d'atenció de menors i persones dependents, destinat a afavorir la recuperació econòmica i la incorporació igualitària d'homes i dones al mercat de treball. "L'objectiu no és més que llançar les nostres primeres mesures econòmiques", ha resumit l'eurodiputada González, que no ha donat més detalls sobre el tema.

TANIA SÁNCHEZ

Podem ha confirmat que aquest dilluns al matí la plataforma que lidera l'excandidata d'IU Tania Sánchez ha sol·licitat formalment una reunió per parlar de les possibilitats de confluència a la Comunitat de Madrid. Sánchez pretén negociar que Podem es presenti a les eleccions autonòmiques amb un partit instrumental que sumi totes les forces d'esquerra, encara que el partit lila hi pretén concórrer en solitari i sota la seva pròpia marca. La reunió entre Convocatòria per Madrid i Podem es farà aquesta setmana però ni la data ni el lloc han sigut concretats.

Notícies relacionades

Respecte a les eleccions municipals, González ha indicat que a finals de setmana es donarà a conèixer en un acte públic la candidatura de Guanyem Madrid.

ELECCIONS ANDALUSIA

A vint dies de les eleccions a Andalusia, Podem assegura que es bolcarà en la campanya i insisteix que surten "a guanyar". "Creiem que tenim la millor candidata", ha afirmat González, que ha admès, no obstant, que el partit encara no ha fet públic el programa electoral. En l'acte d'arrencada, aquest divendres a Sevilla, hi participaran la candidata Teresa Rodríguez i el número dos, Íñigo Errejón. La participació d'Iglesias només està prevista per al tancament de campanya, el dia 20 de març, en un míting a Sevilla, encara que Podem no descarta que es pugui sumar a algun altre acte.