Els catalans residents a l'Àsia, els primers a dipositar el seu vot

El jove Adrià Rodríguez es converteix en el primer votant del 9-N a Sydney

Adrià Rodríguez, primer votant del 9-N a Sydney.

Adrià Rodríguez, primer votant del 9-N a Sydney.

1
Es llegeix en minuts

El primer vot del 9-N s'ha emès a Sydney. El jove Adrià Rodríguez s'ha desplaçat fins al 46 de Market Street de la ciutat australiana per dipositar la papereta, segons ha testificat una imatge divulgada per Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat. Després s'han obert urnes a Hong Kong Tòquio.

L'Adrià ha votat a les 9 del matí, hora local, les 11 de la nit de dissabte a Catalunya. Fins a aquesta urna de Sydney s'hi han desplaçat famílies catalanes residents a Austràlia i Nova Zelanda. Molts, en particular els que viuen a l'Àsia, han recorregut centenars de quilòmetres per carretera i fins i tot han agafat avions per poder votar. "Hola @marianorajoy, a l'altra punta del món ja estem votant. Para'ns si pots", ha escrit a Twitter el primer votant.

Notícies relacionades

El Govern té delegacions a l'estranger a París, Berlín, Brussel·les, Londres i Nova York, i els locals d'Acció, l'agència per a la competitivitat de les empreses catalanes, situats a Buenos Aires, Tòquio, Sydney, Mont-real, Mèxic, San José, Bogotà, Hong Kong, São Paulo, Copenhaguen, Milà, Santiago de Xile, Perpinyà i Andorra la Vella. L'últim lloc a tancar les urnes serà, per diferència horària, San José (Califòrnia).

En total, 275 voluntaris catalans que resideixen fora s'han apuntat per col·laborar en tot el que sigui necessari el 9-N, i totes les meses de vot enviaran els sobres a Barcelona al final de la jornada perquè siguin comptabilitzats.