EL POLS SOBIRANISTA

UPD denuncia una altra vegada Mas i demana al fiscal que aturi el 9-N

El partit de Rosa Díez demanda també Rigau i Espadaler i insta al "desallotjament i tancament " dels centres de votació

Rosa Díez, després d’una reunió del consell polític del partit, el juny passat.

Rosa Díez, després d’una reunió del consell polític del partit, el juny passat. / EFE / VÍCTOR LERENA

1
Es llegeix en minuts

UPD ha denunciat novament el president Artur Mas a compte del 9-N. El partit de Rosa Díez ha presentat aquest diumenge, a les 9.00 hores, just quan començaven les votacions, en un jutjat de Barcelona, una demanda contra el cap del Govern català per desobediència i prevaricació, que fa extensiva a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i al conseller d'Interior, Ramon Espadaler. UPD demana, a més, a la fiscalia que paralitzi el procés i detingui els seus "autors i cooperadors necessaris".

Notícies relacionades

En la denúncia, el partit insta el ministeri públic a frenar el procés participatiu, suspès pel Tribunal Constitucional (TC) a instàncies del Govern central, i a ordenar a les Forces de Seguretat de l'Estat a procedir al "desallotjament i tancament" dels centres de votació habilitats "amb l'ús proporcional de la força si fos necessari en cas de resistència". La demanda l'ha presentat el portaveu d'UPD a Catalunya i membre de la direcció del partit, Ramon de Veciana.

Aquesta és la segona querella d'UPD contra Mas, després de la que va presentar davant el Tribunal Suprem (TS) fa un mes, i que després va ampliar en dues ocasions. El partit entén que Mas incompleix les resolucions del TC, que van suspendre tant la llei de consultes aprovada pel Parlament i el decret de convocatòria del primer format de consulta com l'alternativa denominada procés participatiu.