INCIDENT A L'ESCOLA D'HOSTALERIA

Detinguts cinc joves que han tirat una urna a terra en un col·legi de Girona

Els Mossos acusen els assaltants d'un delicte de danys, lesions i desordres

Els votants han impedit que els agressors causessin més destrosses

Incidents a l’Escola d’Hosteleria de Girona. / ICONA / JOAN CASTRO

Incidents a l’Escola d’Hosteleria de Girona.
Implicat en l’atac.
Un dels detinguts amb els Mossos d’Esquadra.
Votants a l’IES Vicenç Vives de Girona.
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, trucant per telèfon mòbil, al fons un detingut i dos Mossos d’Esquadra.

/

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc joves que poc abans del migdia han irromput a l'Escola d’Hostaleria de Girona amb la cara coberta proferint crits contra la consulta, dient "Visca Espanya' i increpant les persones que en aquell moment eren al centre amb la intenció de dipositar el seu vot.

Notícies relacionades

Els esvalotadors han intentat destruir dues urnes, una de les quals han tirat a terra i li han donat puntades de peu, però la gent que era allà ha impedit que portessin a terme més destrosses. Després de l'incident, els agressors han fugit, un d'ells a peu i la resta s'ha dirigit cap a un cotxe estacionat a la zona, però els Mossos han aconseguit localitzar-los i detenir-los abans que poguessin fugir.

Els detinguts, d'entre 21 i 35 anys, han estat posats en llibertat amb càrrecs aquesta mateixa tarda després de prendre'ls declaració. Els Mossos els acusen d'un presumpte delicte de danys, lesions i desordres, L'Ajuntament de Girona també ha interposat una deníncia contra ells perquè considera que poden haver incorregut en un delicte de coaccions i en un altre contra les llibertats i els drets fonamentals.