REBUIG A UNA INICIATIVA DELS POPULARS

El PSOE impulsarà un "front d'oposició" a l'elecció directa d'alcaldes

Luena considera "una cacicada disfressada" la mesura inclosa en la reforma de la llei electoral del PP

Els socialistes presentaran mocions en els ajuntaments perquè s'oposin a la nova norma

El secretari del PSOE, Pedro Sánchez (a la dreta), conversa amb el seu número dos al partit, César Luena, ahir.

El secretari del PSOE, Pedro Sánchez (a la dreta), conversa amb el seu número dos al partit, César Luena, ahir. / EFE / PACO CAMPOS

1
Es llegeix en minuts

El PSOE impulsarà "una ofensiva" contra la reforma de la llei electoral del PP que promou la elecció directa d'alcaldesPPelecció directa d'alcaldes a la qual demanaran que se sumin altres forces polítiques. Els socialistes, que van insistir aquest dimecres a rebutjar la mesura, aposten per un "front d'oposició" contra el que consideren "una cacicada disfressada", segons ha avançat el secretari d'organització del partit, César Luena.

Notícies relacionades

En declaracions als periodistes en un recés d'una reunió a Toledo amb alcaldes i regidors de Castella-la Manxa, Luena ha explicat l'estratègia socialista per intentar frenar la llei:  "El que farem és liderar un rebuig total, perquè la majoria absoluta no es pot imposar a les formes democràtiques". El PSOE presentarà també mocions als ajuntaments contra la mesura.

Luena ha expressat el seu "rebuig total a l'última trampa del PP" i ha demanat al president del Govern, Mariano Rajoy, que "surti de la seva letargia" i aclareixi si la proposta "surt del Govern o del PP i del senyor [JavierArenas". El PSOE, ha argumentat, té "moltes sospites" que es tracta d'"una idea del PP" i del vicesecretari general de Política Autonòmica i Local. "No és una reforma, és una cacicada disfressada perquè volen ocultar l'ambició de poder, que és l'únic que els mou", ha asseverat.