SISME A LES FILES NACIONALISTES

Pons: "S'ha d'aclarir si la mentida del 'cas Pujol' afecta tots els dirigents de CiU"

El dirigent del PP veu "difícil" que evadís impostos durant anys "sense que ho sàpiguen els seus consellers, el seu partit i el conjunt dels polítics catalans"

Carles Martí, durant un congrés celebrat l’any 2012.

Carles Martí, durant un congrés celebrat l’any 2012. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / Madrid

El vicesecretari d'Estudis i Programes del PP i eurodiputat, Esteban González Pons, ha demanat aquest dilluns que s'aclareixi si la "mentida" al voltant de l'evasió d'impostos confessada per evasió d'impostos Jordi Pujol afecta només l'expresident de la Generalitat o "tot el sistema del 3%" i, per tant, tots els dirigents de CiU que durant anys van ocupar llocs de responsabilitat a la Generalitat.

En una entrevista a la cadena Cope, ha assenyalat que s'ha d'"anar més enllà" de la confessió de l'expresident i preguntar-se si "la mentida és el personatge històric de Jordi Pujol o afecta tot el sistema polític que ell va crear i avui està arrossegant la societat catalana a un verdader problema que no sabem com es resoldrà”, en referència a la consulta sobiranista.

"Encara s'ha d'aclarir si es limita a Pujol o afecta tots els dirigents, el sistema de CiU, el sistema de la política catalana", ha incidit, i a continuació ha argumentat que "és difícil" que un president d'una comunitat evadeixi impostos durant anys "sense que ho sàpiguen tots els seus consellers, el seu partit polític i el conjunt dels polítics catalans".

Després de l'atac a CiU, el dirigent conservador ha demanat al president Artur Mas que "recuperi el sentit comú", que abandoni les posicions radicals i "dialogui", i no faci res que contradigui "la llei o la justícia".

Els errors del PSOE

Notícies relacionades

Preguntat per la informació que aquest dilluns publica 'Abc' i que apunta que el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha abandonat la idea de promoure una reforma federal de la Constitució, ha assenyalat que el secretari general dels socialistes encara és un "meló sense tastar" i se li ha de "donar una oportunitat".

Tot i així, ha considerat que els socialistes estan cometent l'"error" d'"abandonar el centre polític", que, segons la seva opinió, es "va quedar en l'abstenció" en les passades eleccions europees. "Anar a l'extrema esquerra és un error perquè aquests votants mai els han perdut", ha afegit.