ESCÀNDOL AL VOLTANT DELS DINERS OCULTS DE L'EXPRESIDENT

El PSOE demana a Montoro que expliqui si Pujol es va acollir a l'amnistia fiscal

El grup socialista al Congrés sol·licita la compareixença urgent del ministre d'Hisenda

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, el 25 de juliol passat.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, el 25 de juliol passat. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / Madrid

El PSOE ha registrat aquest dilluns al Congrés una sol·licitud perquè comparegui de forma urgent el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i expliqui si Jordi Pujol o algun membre de la família de l'expresident de la Generalitat s'ha acollit a l'amnistia fiscal aprovada pel Govern de Mariano Rajoy.

Notícies relacionades

Els socialistes pretenen amb aquesta iniciativa que Montoro aclareixi en aquest cas qui es va acollir a l'amnistia; quines van ser les quantitats; si, com a conseqüència d'aquestes regularitzacions, es va obrir un procés d'investigació per part de l'Agència Tributària de l'origen dels diners regularitzats, i si es van incloure aquests noms als plans de control sobre el frau fiscal en els anys successius.

El grup socialista vol que aquesta petició de compareixença es debati en la pròxima reunió que celebri la Diputació Permanent del Congrés, segons ha explicat en una nota de premsa. "Sospitem que no s'ha investigat l'origen d'aquests diners, ja que l'amnistia fiscal implicava un pacte amb els defraudadors per no investigar l'origen dels capitals i els patrimonis regularitzats", ha denunciat aquest dilluns el portaveu socialista d'Hisenda, Pedro Saura.