L'ESCÀNDOL DELS DINERS OCULTS DE L'EXPRESIDENT

L'Oficina Antifrau nega haver rebut denúncies sobre Pujol

Avisa que es querellarà contra Manos Limpias si no retira les seves acusacions que l'organisme va mirar "cap a un altre costat"

Jordi Pujol, en una imatge del 2013, al centre CaixaForum de Madrid.

Jordi Pujol, en una imatge del 2013, al centre CaixaForum de Madrid. / SAMUEL ARANDA

1
Es llegeix en minuts

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha rebatut aquest dilluns les acusacions de Manos Limpias en el sentit que l'organisme va mirar "cap a un altre costat" davant suposades denúncies d'empresaris que haurien apuntat a presumptes pràctiques corruptes durant els governs de Jordi Pujol. "Nosaltres no hem rebut mai ni una sola denúncia sobre Jordi Pujol ni els cotxes oficials que suposadament haurien portat diners a Suïssa", ha afirmat el director d'Anfifrau, Daniel de Alfonso

"És absolutament mentida. I si aquest senyor [el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad] no es desdiu del que ha dit serem nosaltres els que haurem d'interposar una querella per calúmnies o injúries", ha avisat De Alfonso a RAC-1. El pseudosindicat d'ultradreta va assegurar que estudia estendre a Antifrau la seva querella contra Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola.

Notícies relacionades

El director de l'Oficina Antifrau ha aclarit, molt molest: "Si nosaltres rebem una denúncia la investiguem. He estat 25 anys com a jutge de la secció penal de l'Audiència de Barcelona i no estic disposat a permetre que, en aquest moment de la meva vida, vingui un senyor a desfer tot el que m'ha costat tant guanyar, que és la meva credibilitat professional".

Afany de "protagonisme"

De Alfonso ha assenyalat que, quan María Victoria Álvarez, examant del primogènit de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola, els va portar informació d'aquest a principis de març, el dia 19 del mateix mes se la van traslladar al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz i a la Fiscalia Anticorrupció. "La senyora Álvarez, amb tots els meus respectes", ha criticat, "buscava un protagonisme desaforat, perquè no ens concretava dades".

Temes:

Jordi Pujol