Felip serà proclamat Rei a les Corts el 19 de juny

1
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / PILAR SANTOS / Madrid

L'acte de proclamació davant les Corts del que regnarà amb el nom de Felip VI serà finalment el dia 19 de juny al Congrés dels Diputats, segons ha pogut saber aquest diari de fonts governamentals. Aquest mateix matí, un portaveu de la Zarzuela ha aclarit que al solemne esdeveniment no està previst que hi assisteixin caps d'Estat estrangers ni representants de les Cases Reials europees, al·legant raons d'espai i de dificultat d'enquadrar aquesta cerimònia en les agendes dels mandataris estrangers.

Notícies relacionades

És previsible que la històrica sessió s'obri amb un discurs del president del Congrés, Jesús Posada, i que just després prengui la paraula Felip, el nou Rei, que en aquest moment ja ho serà perquè les hores prèvies s'haurà publicat al BOE la llei d'abdicació que converteix el seu pare en excap de l'Estat.

Des de la Zarzuela s'ha apuntat també aquest matí que l'encara Príncep d'Astúries té pensat avançar les que seran les línies fonamentals del seu regnat en el missatge que dirigirà a les Cambres i, per tant, als representants de la sobirania nacional. El que aquestes fonts no han volgut aclarir és si seran presents al Parlament aquell dia, acompanyant Felip, els encara reis Joan Carles Sofia i les infantes Cristina i Elena.