Navarro defensa una consulta "legal i acordada" davant la cúpula del PSOE

El líder del PSC demana als diputats díscols que siguin "honrats" i abandonin el seu escó

Declaracions de Pere Navarro sobre els diputats / ACN / ROGER PI DE CABANYES

2
Es llegeix en minuts

En un dels moments més delicats per a la seva autoritat com a líder del PSC, després que una part dels seus diputats el desobeïssin i votessin a favor de la consulta al ParlamentPere Navarro ha defensat el dret a decidir davant la cúpula del PSOE. Navarro, segons fonts presents en la reunió del comitè federal socialista, màxim òrgan del partit entre congressos, ha donat suport a un referèndum d'autodeterminació, sempre que sigui “legal i acordat”.

El primer secretari del PSC ha reconegut que la seva aposta per la consulta suposa un motiu de “discrepància” amb el PSOE, però tot seguit ha assenyalat que els dos partits tenen “un camí comú i un model compartit de societat”. És a dir, la reforma federal de la Constitució, un “model alternatiu que ha de permetre plantejar una idea atractiva d'Espanya”, ha dit. També ha llançat crítiques als presidents del Govern i la GeneralitatMariano Rajoy i Artur Mas, respectivament. Al primer, pel seu immobilisme davant la deriva independentista. I al segon, així com a CiUERC i els seus “comparses” (en referència a ICV -EUiA ), pel seu entossudiment  a “alimentar la confrontació”.

Missatge als crítics

Abans de l'inici de la reunió, a l'arribar a  la seu central del PSOE, el líder del PSC s'ha referit a la situació al seu partit després de  la votació de dijous al ParlamentNavarro ha emplaçat els tres diputats que van trencar la disciplina de vot que siguin "honrats" i "coherents" i renunciïn al seu escó. "Estic convençut que aquests tres companys renunciaran a la seva acta, seran honrats i coherents i seguiran el camí honorable que els va marcar el senyor Ros", ha assegurat Navarro a l'entrada del comitè federal del PSOE que se celebra aquest dissabte a Madrid.

Notícies relacionades

Preguntat per si la direcció del PSC hauria d'expulsar aquests tres diputats, ha insistit que aquests parlamentaris tenen dos dies per reflexionar i seguir el camí "honorable" que els va marcar l'alcalde de LleidaÀngel Ros, que va dimitir abans de la votació per no haver de trencar la disciplina interna. Navarro ha reconegut que la crisi interna que està patint el PSC és reflex de la "crispació" per la qual està passant la societat catalana, encara que ha recordat que el seu partit ja ha passat moments "molt difícils" al llarg de la seva història.

El líder del PSC ha afegit que arriba al comitè federal del PSOE per reivindicar que en el problema de Catalunya la "confrontació no és la solució", i per defensar el model federal "que comparteix tot el PSOE".