INVESTIGACIÓ POLICIAL

La Guàrdia Civil deté Prat i Manté pel cas Innova

Els agents busquen als domicilis de Prat i Manté, a Tarragona i Mataró, proves de presumptes cobraments fraudulents

Registren el domicili de Josep Prat a Tarragona, mentre el seu advocat, Javier Melero, entra i surt de la casa / periodico

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / Tarragona

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres dos dels principals implicats en el 'cas Innova' que està investigant un jutjat de Reus per presumpta estafa, apropiació indeguda i malversació de fons públics. Es tracta de Josep Prat, exdirector de l'Institut Català de la Salut (ICS) i del grup d'empreses municipals de Reus Innova, i de Carles Manté, exdirector del Catsalut i propietari d'una empresa que va cobrar d'Innova més de 800.000 euros del 2007 al 2011, segons fonts de la investigació.

Notícies relacionades

La detenció s'ha produït per ordre del titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, que manté la causa sota secret de sumari. Del mateix jutjat procedeix l'ordre per al registre que agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona estan realitzant al xalet de Prat a Tarragona i a l'empresa Mercantil CCM Estratègies i Salut de Mataró des de les nou d'aquest matí en el que han anomenat operació Cirurgia.

Prat va dimitir dels seus càrrecs d'Innova el gener del 2012 a conseqüència de les denúncies de la CUP, que l'acusava d'incompatibilitat de càrrecs. Mesos més tard, al juny, també va abandonar la seva responsabilitat a l'ICS per centrar-se en la defensa de la seva honorabilitat. La CUP va denunciar el cas a la Fiscalia de Tarragona i el grup municipal Ara Reus també el va portar als jutjats de Reus, que dimarts passat va admetre a tràmit una querella contra Prat i Manté.

Temes:

Cas Innova