La diputada independent d'ERC Eva Piquer renuncia a l'escó

L'escriptora, un dels fitxatges mediàtics dels republicans en els últims comicis, serà substituïda per Agnès Russiñol

Eva Piquer, en una imatge d’arxiu.

Eva Piquer, en una imatge d’arxiu. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

La diputada d'ERC Eva Piquer ha presentat aquest dimarts la seva renúncia a l'escó per motius personals dos mesos després de ser elegida. "El meu lloc és fora", ha assegurat la mateixa Piquer en un article publicat a la web 'Nació Digital'.

La periodista i escriptora es va presentar com a independent al lloc número set de la llista per Barcelona en les últimes eleccions del 25 de novembre. Guanyadora del premi Josep Pla el 2002, abans d'accedir al Parlament havia desenvolupat la seva feina en diversos mitjans de comunicació, entre ells el diari 'Ara'. Va ser un dels 'fitxatges' mediàtics d'ERC, juntament amb l'advocada Gemma Calvet (que també va obtenir escó), l'escriptor Jordi Llavina, el crític de cine Àlex Gorina i el filòsof Josep Maria Terricabras.

Notícies relacionades

En el seu escrit, Piquer demana disculpes, agraeix al partit "l'oportunitat de tastar la política en primera persona" i assegura que la decisió de renunciar a l'acta de diputada és "l'única sortida honesta" que se li ha ocorregut. "Més que votar, em toca escriure la crònica de les votacions", sosté abans de subratllar: "La política activa és avui més necessària que mai, però jo no sóc d'eixe món".

Piquer serà substituïda per Agnès Russiñol, que s'ha format a les joventuts d'Esquerra i ha presidit el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).