L'ESTRATÈGIA DELS CONSERVADORS

Camacho afirma que el model educatiu que planteja Wert és "el mateix" que van tenir Mas i els seus fills

La líder del PPC es reunirà amb el ministre la setmana que ve per analitzar l'avantprojecte de la llei educativa

Sánchez Camacho es reunirà amb Wert per millorar la reforma educativa que prepara el Govern. / periodico

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / Barcelona

La presidenta del PPC,Alicia Sánchez-Camacho, ha acusat aquest dimecres la consellera d'Ensenyament,Irene Rigau, de "mentir" i llançar "falsedats" a l'entorn de l'avantprojecte de la llei orgànica de millora de la qualitat educativai ha negat que aquest "esborrany" suposi un atac al català. La líder dels populars catalans ha assegurat que el model que proposael ministre d'Educació, José Ignacio WertJosé Ignacio Wert, és un sistema que aposta pel "bilingüisme integrador" i que és "el mateix" que van seguir el president en funcions de la Generalitat,Artur Mas, i els seus fills, en una escola privada.

Camacho ha anunciat que, previsiblement dilluns de la setmana que ve,es reunirà amb el ministre Wertper analitzar l'esborrany de la llei i per aportar millores al text, com, per exemple, que quedi assegurat que els alumnes dominen el català i el castellà. No obstant, ha assegurat que en aquest document ja queda clar que ésnecessari aprovar el catalàper passar de curs i que serà el Govern de la Generalitat el que fixarà laproporcionalitatd'hores en un idioma o un altre. Tampoc s'ha mostrat partidària de separar els alumnes en funció de l'idioma que triïn i, en defensa de la vehicularitat del castellà, s'ha preguntat: "¿Algú entendria que a França el francès no fos llengua vehicular?" 

Notícies relacionades

 "La llei el que fa és complir la sentència delTribunal Constitucional", ha subratllat la líder conservadora. "És sorprenent que Rigau digui que recorrerà al Constitucional quan la llei està basada en les sentències del mateix tribunal que el Govern català no vol complir", ha afegit.

Sobre lacimera de partits convocada per Masper defensar laimmersió lingüística, la presidenta del PPC ha afegit que si el president en funcions vol convocar un conclave sobre educació, "que ho faci sobre el fracàs escolar, l'absentisme o sobre com evitar les retallades en aquest sector", i ha assegurat que aquestes actuacions del líder de CiU només responen a "una estratègia, a unacortina de fum per desviar l'atenció dels seus problemes presents a partir de falsedats".