REACCIONS A LA REFORMA EDUCATIVA DE WERT

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa crida a manifestar-se contra Wert

Les 12 organitzacions convoquen protestes per al dia 13 de desembre

1
Es llegeix en minuts

Associacions de docents, de mares i pares i d'estudiants de Catalunya, integrats en elMarc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), han convocat actes de protesta a les escoles i una manifestació el dia 13 en defensa de l'educació pública i la llengua catalana.

Les 12 organitzacions que componen el MUCE convoquen a participar en una "jornada de lluita" en l'ensenyament, convocada a tot Espanya, per al dia13 de desembre, "en defensa de l'educació pública i contra la LOMCE i les retallades". A més, han fet públic un manifest en què s'argumenta que a Catalunya "tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre model educatiu català i a la immersió lingüística" i "una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l'ensenyament públic", en referència a la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE).

'Per la cohesió social: ni LOMCE, ni retallades' i 'En defensa de l'educació pública i la llengua catalana' són els lemes per al dia 13, quan s'ha convocat una manifestació a les 18.00 hores a la plaça Universitat de Barcelona.

Notícies relacionades

En el manifest també rebutgen la proposta de llei del ministre Wert perquè, segons la seva opinió, "ens torna a un model d'escola segregador i reaccionari". Al rebuig del Govern català al projecte de reforma educativa, s'hi han unit des d'ahir mateix sindicats de docents, associacions de mares i pares, d'estudiants i moviments de renovació pedagògica, així com el moviment Somescola, que agrupa, al seu torn, una vintena d'organitzacions de l'àmbit educatiu, infantil i juvenil de Catalunya.

També hi ha convocada una altra protesta per al dia 10 a la plaça de Sant Jaume.