Pressupost municipal

Parets aprova inicialment els pressupostos del 2023, que ascendeixen a 29,1 milions d’euros

Des del consistori asseguren que la partida és «realista, que s’ha reajustat i reequilibrat»

Parets aprova inicialment els pressupostos del 2023, que ascendeixen a 29,1 milions d’euros

Ayuntamiento de Parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Parets del Vallès (Vallès Oriental) ha aprovat inicialment el pressupost general de l’Ajuntament de Parets per a l’exercici 2023 en sessió de ple municipal extraordinari. Els comptes ascendeixen a 29.102.143,83 euros i, segons el consistori local, «donen prioritat a les persones per millorar la vida dels veïns i veïnes del municipi».

Els pressupostos per a aquest any s’han mantingut en la línia de l’any anterior, en què van ascendir a 29,6 milions, un 6% més que el 2021.

L’Àrea de Serveis Urbans és una de les àrees amb més pressupost destinat, amb una partida pressupostària de 3.555.010 euros; la segueixen l’Àrea d’Equipaments, amb 2.197.715 euros; l’Àrea de Via Pública, amb 1.766.770 euros; l’Àrea de Drets Socials i Ocupació, amb 1.710.437 euros; l’Àrea d’Educació, amb 834.865 euros, i l’Àrea de Cultura, amb 729.349 euros.

D’altra banda, els pressupostos del 2023 també preveuen inversions com la finalització de la segona fase i definitiva de les obres del casal d’avis Ca n’Oms, la millora i recuperació del curs del riu Tenes, el nou Institut Escola i la piscina descoberta, entre d’altres. A l’àmbit de l’educació, a més, el consistori continua apostant pel programa de socialització gratuïta dels llibres de primària i secundària per als escolars del municipi.

Des del consistori local asseguren que aquests pressupostos han viscut un augment destacat en les despeses de subministrament i que, en cap cas, «ha afectat ni altres teixits ni les altres polítiques», i que, en aquest sentit, es tracta d’un pressupost del 2023 «realista, que s’ha reajustat i reequilibrat».

Notícies relacionades

El pressupost ha rebut els vots favorables de l’equip de govern de Parets, format pel PSC i Sumem Esquerres, i els vots en contra, d’Ara Parets-ERC, Parets per la República-JuntsxCat i Ciutadans.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO