Urbanisme

Parets inverteix 39.993 euros en millores per al carrer Major

  • Les accions pretenen millorar la convivència entre vianants i vehicles a més de dotar la via de més punts verds

  • Es preveu que les intervencions, que arrenquen aquesta setmana, tinguin una durada de poc més d’un mes

Parets inverteix 39.993 euros en millores per al carrer Major
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana arrenquen les obres de reforma del carrer Major de Parets del Vallès (Vallès Oriental), que pretenen millorar la convivència entre vianants i vehicles a més de dotar la via de més punts verds i de relació veïnal.

Per tal d’ordenar la circulació, es delimitaran els espais per a les persones i cotxes amb jardineres i pilons. Així, els vianants circularan per cada costat del carrer i els cotxes pel mig de la via.

S’habilitaran dues places de càrrega i descàrrega per als comerços. Una s’ubicarà just després del carrer Barcelona i, l’altra, entre l’encreuament del carrer de Ferrer i Guàrdia i de la via Piquer. En aquest primer tram també es col·locarà una plaça d’estacionament temporal per a persones amb mobilitat reduïda.

Espais verds i punts de relació veïnal

D’altra banda, s’incrementarà el nombre de jardineres i, «allà on la geometria del carrer ho permeti», s’afegiran arbres i bancs.

En aquest sentit, el consistori destaca la intervenció a la plaça del carrer de Ferrer i Guàrdia, un espai privat d’ús públic que es convertirà en una àrea de descans i oci amb un nou arbre, jardineres, dos bancs i un punt de llum.

L’Ajuntament de Parets assegura que les intervencions respectaran la identitat històrica del carrer Major, una de les artèries principals del Barri Antic de Parets.

Notícies relacionades

Es preveu que les intervencions tinguin una durada de cinc setmanes. Amb tot, el conjunt d’accions, tindran un cost per al consistori de 39.993 euros.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA