Moció de Censura

Es consuma el canvi de govern a Parets del Vallès

  • Francesc Juzgado (PSC) recupera així el càrrec d’alcalde després de prosperar la moció de censura presentada pels socialistes i Sumem Esquerres

  • Per la seva banda, Casandra García, líder de Sumem, ocupa la 1a tinença d’alcaldia i la vicealcaldia

Es consuma el canvi de govern a Parets del Vallès
1
Es llegeix en minuts

Es consuma el canvi de govern a Parets del Vallès després de la celebració del ple per a la votació de la moció de censura presentada per Sumem Esquerres i el PSC contra el govern municipal compost per ARA Parets ERC i Parets per la República.

Així, amb deu vots a favor (PSC i Sumem Esquerres), sis en contra (ERC i Parets per la República) i una abstenció (Cs), queda proclamat alcalde de Parets Francesc Juzgado (PSC), que ja va ostentar la vara de comandament després de la renúncia al càrrec del recentment mort Sergi Mingote.

Per la seva banda, Casandra García, líder de Sumem Esquerres, ocupa la 1r tinença d’alcaldia i la vicealcaldia, com ja va informar EL PERIÓDICO

Membres d’Esquerra Republicana del Vallès Oriental s’han concentrat davant el consistori paretà per, al crit de «Jordi és el nostre alcalde», mostrar el seu rebuig de la moció i el seu recolzament al ja exalcalde de Parets del Vallès, Jordi Seguer, i al seu equip.

Ruptura després de 19 mesos govern

El fins ara govern format per ARA Parets ERC (5 regidors), Sumem Esquerres (3) i Parets per la República (1), que també sumava majoria absoluta, va arribar a l’alcaldia presentant-se com una alternativa als gairebé 40 anys de govern del PSC a la ciutat.

Després de les eleccions municipals de 2019, Sumem Esquerres va ser clau per decidir qui aconseguia l’alcaldia i va acabar decantant-se per recolzar un nou executiu amb ERC al capdavant, però transcorreguts 19 mesos de mandat, arriba la moció de censura. Sumem defensa que els principis d’acord amb els quals van formar govern amb les agrupacions independentistes «s’han incomplert una vegada i una altra malgrat haver intentat reconduir-los».

Notícies relacionades

Des d’ARA Parets ERC i Parets per la República van negar les acusacions d’«incompliment de pacte de govern» en una roda de premsa conjunta, en la qual també van qualificar d’«irresponsabilitat social i política» la presentació de la moció atenent la situació epidemiològica que passa el municipi, «demostrant que els interessos són d’altres». 

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA