PER EVITAR UN COP DE CALOR

Parets del Vallès s'afegeix a la campanya de la Generalitat per prevenir els efectes de la calor

Limitar l'activitat física, beure molta aigua o evitar les hores de més altes temperatures prevé patir un cop de calor que pot produir febre, convulsions i pèrdua del coneixement

consells-calor-1564481402

consells-calor-1564481402

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com cada estiu, l’Ajuntament de Parets del Vallès s’afegeix a la campanya impulsada per la Generalitat de Catalunya per prevenir els efectes de la calor, amb la difusió a la població de mesures per minimitzar els possibles efectes de les altes temperatures.

Per evitar els efectes d’un cop de calor, l’ajuntament recomana les següents mesures: buscar l’ombra al carrer i evitar sortir al migdia, quan fa més calor; portar una gorra o un barret i roba lleugera i que no sigui ajustada; limitar l’activitat física intensa; si es tenen mascotes, procurar que no estiguin al sol i hidratar-les; i evitar fer trajectes amb cotxe durant les hores de més calor i mai deixar-hi dins nens, persones fràgils o mascotes amb les finestres tancades.

Quant a les llars, el consistori aconsella refrigerar les estades mitjançant ventiladors o aire condicionatposar cortines i para-sols a les finestres més assolellades; baixar les persianes quan hi toca el sol i obrir finestres a la nit per afavorir les corrents d’aire; i evitar l’aglomeració de persones en espais reduïts.

Finalment, referent a la mateixa salut de les persones, Parets recomana que els ciutadans beguin molta aigua i provin d’ingerir líquids, fins i tot sense tenir setevitin menjars molt calents; i que provin de no prendre begudes alcohòliques, ni amb un alt contingut en sucre.

Els cops de calor

L’Ajuntament de Parets del Vallès també informa que els símptomes d’un cop de calor produeixen febre molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement.

Notícies relacionades

Per a més informació es pot trucar al número de CatSalut (061), on s’atenen les consultes cada dia, les 24 hores. Allà es donen consells de salut, s’indiquen els centres sanitaris més propers o, si és necessari, s’activa una atenció domiciliària.

Més notícies de Parets

Temes:

Calor