Vivendes penjants

Adif farà un mur de contenció sota les cases adjacents a la R3 a Parets

L'estudi d'impacte ambiental portat a terme pel Ministeri per a la Transició Ecològica reconeix les demandes dels veïns

casa-parets

casa-parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estudi d’impacte ambiental del projecte de desdoblament de la R3 publicat pel Ministeri per a la Transició Ecològica, aprovat el mes de juliol passat, preveu l’habilitació de sistemes de contenció que garanteixin l’estabilitat de les cases que es troben molt a prop de la línia de tren al seu pas per Parets del Vallès, segons ha publicat el portal Somparets.cat.

Aquesta és una llarga reivindicació dels veïns d’aquestes vivendes, que, organitzats en una plataforma, es queixen d’esquerdes a les seves cases produïdes pel mal estat dels talussos. A començaments de maig, un lliscament sobre la via de la línia de tren R3, a l’altura del carrer Àngel Guimerà, va provocar un esvoranc dins del pati d’una casa i diverses esquerdes als murs que limiten amb la via, però ADIF va atribuir els lliscaments als veïns i a causes naturals.

En la mateixa línia, l’Ajuntament de Parets, en les al·legacions al projecte presentat pel Ministeri, sol·licitava una "execució acurada" d’aquests talussos entre l’avinguda de Catalunya i l’encreuament amb la carretera C-17, per poder dur a terme sense dificultat les tasques de manteniment d’higiene i salubritat dels espais.

Notícies relacionades

Sol·licitud que ha sigut escoltada. En l’estudi final, el promotor (Adif) indica que "el mur de contenció a dissenyar garantirà l’estabilitat de les finques particulars limítrofes amb la línia de ferrocarril", apunta el document.

Més notícies de Parets