PREVENCIÓ

Augmenten els gossos registrats a Parets des de l'aplicació del cens d'ADN

L'Ajuntament té actualment 1.854 gossos censats, 800 més que a l'inici de la campanya

Des del 3 d'abril fins al 29 de juny, es posa en marxa una altra fase per completar el registre censal

dogs-2942441 1280

dogs-2942441 1280 / CC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Parets té actualment -dades de gener- 1.854 gossos censats, 800 més que a l'inici de la campanya d'identificació a través de l'ADN, l'octubre de 2016, mitjançant la qual es pretén conscienciar els propietaris de recollir els excrements canins sota amenaça de multa a través de la identificació de l'ADN animal, a més de fomentar la identificació animal per prevenir pèrdues.

En aquest període, segons publica el digital 'Somparets.cat', els sistemes d'identificació han permès la recuperació de gairebé 100 gossos perduts.

Pel que fa a l'ordenança de tinença responsable d'animals de companyia, s'han obert prop de trenta expedients per incompliment de la normativa i s'han pres una vintena de mostres d'excrements als carrers.

Nova campanya

Des del 3 d'abril fins al 29 de juny, l'Ajuntament de Parets posarà en marxa la segona fase de la campanya 'Ningú no és igual, el meu ADN m'identifica', amb l'objectiu de completar el registre censal dels gossos. Les accions planificades tenen per objecte reduir els excrements de gossos al carrer, evitar abandonaments i facilitar la recuperació en cas de pèrdua.

Notícies relacionades

A diferència de la fase anterior, en aquesta ocasió, el titular del gos haurà d'assumir el cost de l'alta en el cens, de 10 €, si bé les extraccions i anàlisis d'ADN seran gratuïtes si es fan en un dels quatre centres veterinaris de Parets adherits a la campanya.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA