IGUALTAT

L'Ajuntament de Parets estudiarà quina és la bretxa salarial horitzontal del consistori

El Pla d'Igualtat intern xifra una diferència del 21,97%, però no tipifica si analitza homes i dones amb el mateix rang laboral

El nou dictamen determinarà quina és la bretxa real entre sexe femení i masculí amb el mateix lloc de treball

La façana de l’Ajuntament de Parets.

La façana de l’Ajuntament de Parets.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Parets del Vallès ja ha encarregat un estudi per detectar si existeix bretxa salarial horitzontal -la que es produeix entre un home i una dona amb el mateix lloc de treball- en el si de la plantilla de treballadors municipals.

Així es va acordar per unanimitat en l'última Junta de Portaveus, en la qual es va discutir el tema arran que Ara Parets ERC presentés una moció en aquest sentit. Concretament, els republicans afirmen que "el Pla d'Igualtat intern de l'Ajuntament de Parets xifra una bretxa salarial del 21,97% a la plantilla del consistori". Però segons apunta el secretari municipal de l'Ajuntament, Josep Maria Amorós, "el Pla d'Igualtat no tipifica si aquesta xifra fa referència a la bretxa salarial horitzontal o vertical [la que no té en compte que homes i dones ocupin el mateix rang laboral]".

Amorós explica que el Pla d'Igualtat probablement ha barrejat les dues bretxes salarials, és per això que el consistori impulsarà un estudi que ho clarifiqui; estudi per al qual el Departament de Recursos Humans té 6 mesos -fins al setembre d'aquest any- per treballar i presentar-lo. 

Salaris determinats per llei

El secretari municipal de Parets posa en dubte que la bretxa salarial horitzontal a l'Ajuntament sigui del 21,97%: "Discuteixo aquesta dada perquè els salaris de l'Administració pública venen determinats per llei, de manera que home i dona cobren el mateix; un altre tema és que hi hagi categories més o menys feminitzades".

En cas que el nou estudi certifiqui una bretxa salarial horitzontal del 21,97%, els grups municipals van acordar que s'hauran de prendre solucions en consens amb el Comitè d'Empresa de l'Ajuntament.

Notícies relacionades

En l'àmbit estatal, la bretxa salarial varia en funció del mètode que s'utilitzi per calcular-la. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que pren en consideració les quanties totals guanyades per homes i dones, la bretxa salarial és del 22%; segons l'Eurostat, que mesura la bretxa per hora treballada, se situa en el 14,2% en el cas espanyolsegons l'Eurostat,.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Salaris Igualtat