La Generalitat licita les obres d'enllaç de la C-17 amb l'AP-7 a Parets

La nova connexió està pensada per descongestionar l'únic accés actual

Trànsit a la C-17, en una imatge d’arxiu.

Trànsit a la C-17, en una imatge d’arxiu. / JOSEP GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya ha tret a concurs la redacció del projecte del nou ramal d'enllaç de la carretera C-17 (al quilòmetre 14,8) amb l'autopista AP-7 (al quilòmetre 137) en sentit Barcelona. Aquest és un dels projectes de millora que el Govern català executarà als voltants de la C-17 entre els anys 2018 i 2019.

La nova connexió de la C-17 amb l'AP-7 a l'altura de Parets està pensada per descongestionar l'únic accés actual de l'autovia C-17 amb l'autopista AP-7 (situat al costat de l'escola de Policia de Mollet), de manera que els vehicles es podran incorporar a l'AP-7 cap al sud uns quilòmetres abans que ara.

 

La intervenció es farà en sentit oest, cap a Sabadell, amb un nou ramal d'accés a Parets que implicarà habilitar un tercer carril en un tram del tronc de l'AP-7 en sentit Barcelona. Aquesta actuació se situa en gran part sobre l'AP-7, de titularitat estatal, i en bona mesura aprofitarà el viaducte existent sobre la C-17 per fer un canvi de la distribució dels carrils. 

Es va presentar a Parets

Aquest és un dels primers projectes -juntament amb la connexió entre el Coll de la Manya de Granollers i Lliçà d'Amunt- que la Generalitat treu a concurs després que el juliol passat el conseller de Territori, Josep Rull, presentés a Parets diverses intervencions per ampliar la capacitat de l'autovia C-17 i reordenar els accessos entre Parets i Granollers.

Notícies relacionades

Aquestes mesures suposaran en total una inversió aproximada de 35 milions d'euros. En el cas d'aquest enllaç, la licitació té un cost de 188.700 euros. Està previst que a l'octubre es pugui fer l'obertura d'ofertes tècniques i econòmiques i que l'execució de l'obra es pugui fer durant el 2018.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA