Okupacions i invasions de camp Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La inseguretat de la ‘dreta més rància’

Igual és que els que més exigeixen seguretat són els més propensos a generar inseguretat

1
Es llegeix en minuts
La inseguretat de la ‘dreta més rància’

FERRAN NADEU

El dia que l’esquerra va semblar assumir que conceptes com seguretat o família eren conservadors va regalar un enorme espai a la dreta. Allà hi ha Albiol traient petroli de l’anomenat bonisme de l’esquerra davant qualsevol excés.

L’esdevingut a la Bonanova és revelador. Sembla que cal prendre partit entre els okupes d’El Kubo i la Ruïna, els veïns que qüestionen la seva presència i els fatxes provocadors de Desokupa que pretenen fer justícia pel seu compte. Perquè si en ocasions és cert que s’utilitza indiscriminadament el terme ‘fatxa’, no és menys cert que en aquesta ocasió –vistes les imatges dels seguidors de Desokupa a la Bonanova– s’ajusta com anell al dit.

Notícies relacionades

Sent justos, qui va tenir un paper providencial en una tarda que podria haver sigut explosiva van ser els Mossos d’Esquadra. Bé pel conseller Elena. D’haver acabat en enrenou li haurien demanat el cap. Si no arriba a ser pel seu operatiu, la jornada acaba a pals. De segur aquest enfrontament seria ara el xafardeig de la campanya electoral a Barcelona. I probablement no només a Barcelona, hauria irradiat a tot Catalunya, en particular a la regió metropolitana. I fins i tot en el conjunt d’Espanya. A més de donar ales a la cançó que Barcelona és una ciutat de malfactors davant el verger del Madrid d’Ayuso.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Gairebé simultàniament hem viscut una escena esperpèntica al camp de l’Espanyol.Els seguidors ultres van envair el camp i se’n van anar contra els jugadors de Barça que van celebrar el Campionat de Lliga amb una espècie de sardana al centre del camp després del partit. Per a alguns, una provocació, com l’expresident periquito Collet. Curiosament (o no) entre els busca-raons es va identificar fins a dos candidats del Partit Popular. Igual és que els que més exigeixen seguretat són els més propensos a generar inseguretat. Va reaccionar bé la directiva de l’Espanyol condemnant els fets malgrat cometre una negligència amb una seguretat al camp que és la seva responsabilitat. Sabien per endavant que els nois de ‘La Curva’ havien amenaçat de fer el que a la fi van fer.