Tinença d’arma prohibida

Els Mossos van denunciar el fill del candidat de Vox a Barcelona per portar una porra extensible a la Bonanova

  • L’alcaldable va ser identificat per agents antiavalots de la policia catalana després de les dues manifestacions a favor i en contra de les ocupacions de La Ruïna i El Kubo

Els Mossos van denunciar el fill del candidat de Vox a Barcelona per portar una porra extensible a la Bonanova
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra van denunciar dijous passat el fill del candidat de Vox a l’Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido, per tinença d’arma prohibida a la via pública durant la manifestació de dijous passat 11 de maig a la plaça de la Bonanova contra les ocupacions d’El Kubo i La Ruïna, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO.

El candidat de Vox va ser abordat per agents antiavalots ARRO de la policia catalana després de les manifestacions, que van finalitzar gairebé a les deu de la nit i sense incidents. Va ser identificat i denunciat per portar una porra extensible quan es trobava al costat de les cases okupades.

Els agents van fer constar així mateix que van patir «faltes de respecte» i de consideració per part de dues persones més vinculades a la mateixa formació política.

Notícies relacionades

Els fets van passar cap a les deu de la nit, quan ja havien acabat les dues manifestacions de signe contrari que es van citar a la plaça de la Bonanova. Els Mossos van desplegar un dispositiu amb més de 300 agents que va blindar l’espai públic al considerar de risc –3 sobre 4 en l’escala policial– la jornada.

El dispositiu policial va consistir a evitar que es trobessin els manifestants partidaris de les okupacions amb els que hi estaven en contra. Entre aquests segons hi havia l’empresa Desokupa, que havia promès acabar amb les okupacions en dies anteriors però que finalment es va presentar a la concentració de repulsa i no va mirar d’intervenir-hi. La policia catalana havia deixat clar que no podia fer-ho ja que en un estat de dret els únics que poden desallotjar són els cossos policials i per ordre d’un jutge.

Temes:

Successos