Futbol

Els Mossos veuen «gairebé impossible» evitar una invasió com la del camp de l’Espanyol

  • La societat és la que està malalta, no l’Espanyol

  • Les claus de la invasió d’ultres en el derbi

Els Mossos veuen «gairebé impossible» evitar una invasió com la del camp de l’Espanyol

Alejandro García / Efe

2
Es llegeix en minuts
EFE

El coordinador general d’Esports dels Mossos d’Esquadra, l’intendent Josep Saumell, creu que la celebració dels jugadors del FC Barcelona a la gespa del RCDE Stadium no va ser «excessiva» i ha al·legat que una invasió com la dels radicals blanc-i-blaus és «gairebé impossible» d’evitar.

Entre 75 i 100 aficionats del RCDE Espanyol van envair el camp de Cornellà-el Prat diumenge passat després de la victòria del Barça per 2-4, cosa que va obligar els jugadors culers, que eren al centre del camp celebrant la consecució del títol de Lliga, a sortir corrents de la gespa per refugiar-se al túnel dels vestidors.

En una entrevista a RAC-1, Saumell ha remarcat que els Mossos se centren ara en la «feixuga» tasca de revisar les imatges de la invasió per identificar els autors del salt al camp i els incitadors –l’aficionat que va fer caure una càmera a terra ja ha declarat voluntàriament a la comissaria– i que estan elaborant un informe que remetran a la Fiscalia.

«Hauríem de posar tanques, una fossa»

Segons Saumell, «si un grup de 25 o 30 persones decideixen, col·lectivament, saltar al camp de manera sobtada és gairebé impossible aturar-les. Hauríem de posar tanques, una fossa, una persona de seguretat privada al costat d’una altra».

El responsable dels Mossos ha detallat que iniciada la segona part del partit els va arribar informació que es podria preparar un salt al terreny de joc, tot i que treballaven amb la idea que algun seguidor intentaria baixar a la gespa a recriminar l’actitud dels jugadors de l’Espanyol, situat en places de descens, però no a fer fora els del Barça.

Segons Saumell, la celebració que van fer sobre la gespa els jugadors blaugrana després de la consecució del títol de Lliga no va ser «excessiva». «Acaben de guanyar la Lliga, és impossible que no ho celebrin. El mateix Barça és conscient que ha de ser una celebració curta per no ferir la sensibilitat dels aficionats», ha ressaltat Saumell, que ha revelat que existia un acord informal entre els dos clubs perquè la festa a la gespa no fos «ostentosa».

La negociació abans del partit

En aquest sentit, ha explicat que ningú va imposar res al Barça, sinó que quan se’ls va demanar què tenien previst fer si es proclamaven campions, «ells mateixos van dir que seria mínima [la celebració] perquè són conscients de la situació. Els directors de seguretat dels clubs parlen entre ells i ens diuen el mateix».

Notícies relacionades

«Amb el 0-3 [en el descans] jo baixo a la llotja i parlo amb el director de seguretat del Barça i em diu que [la celebració] serà una cosa ràpida, que els jugadors ho saben i que no estaran gaire temps al camp», ha indicat Saumell, que ha indicat que els tres minuts que els jugadors blaugrana van estar celebrant el títol a la gespa li sembla «poc».

«Al Barça no li recrimino res. És el mateix Barça el que diu que, per responsabilitat i consciència, s’ha de fer ràpid i anar-se’n. ¿El temps que van estar [celebrant el títol] és curt o llarg? A mi tres minuts em sembla poc, a un altre li semblarà molt», ha indicat Saumell, que no veu una provocació en l’actitud dels jugadors blaugrana.