Després de la sentència Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Congelar el cas Borràs

La idea és que, si no hi ha més remei que entaular-lo, el debat entre sectors –i la possible baralla– tingui lloc després que els catalans hàgim votat

1
Es llegeix en minuts

JORDI BORRÀS/ACN

A Junts per Catalunya fa temps que es preparaven per al cop; és a dir, per a la sentència condemnatòria de Laura Borràs. I havien activat tots els airbags per sortir tan poc malparats com poguessin de la topada. Tanmateix, les coses no seran senzilles per a Jordi Turull, el secretari general, malgrat que compta amb el suport d'una àmplia majoria dels membres de la direcció de la formació independentista.

Junts és un partit en què conviuen dues grans sensibilitats. Simplificant molt: mentre que uns aposten per una estratègia pragmàtica i consideren que prioritzar la confrontació amb l'Estat constitueix un error greu, l'altre sector és devot d'aquesta confrontació i alimenta la idea d'una nova declaració unilateral. La líder més destacada dels segons és justament Laura Borràs.

Avui la cúpula de Junts i tota l'organització treballen intensament per tancar candidatures arreu de Catalunya i aconseguir uns bons resultats en les municipals del 28 de maig, és a dir, d'aquí molt poc. Al capdavant d'aquesta operació hi ha Turull, totalment i personalment compromès en l'esforç.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Atenent aquestes circumstàncies, Turull està decidit a fer tot el que pugui per evitar que exploti una confrontació interna al partit, cosa que els perjudicaria sensiblement les expectatives electorals. Fa temps que la direcció de Junts va rebre la consigna de no obrir la discussió sobre Borràs i la seva posició com a presidenta del partit abans del 28 de maig. Es tracta de congelar, criogenitzar, el cas Borràs. La idea és que, si no hi ha més remei que fer-lo, el debat entre sectors –i la possible baralla– tingui lloc un cop els catalans hàgim votat.

De tota manera, en el front institucional, Junts no podrà evitar, tenint en compte els precedents, que la Junta Electoral Central ordeni la substitució de Borràs com a presidenta del Parlament. En aquest cas, i malgrat la crida d'alguns a inhibir-se en senyal de protesta, Turull i molts d’altres a la direcció de Junts tenen clar, almenys ara com ara, que no regalaran la presidència de la Cambra a un altre partit.