El nostre món és el món Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Només una minicrisi

Costa entendre que el president no hagi aprofitat l’ocasió per cessar dues ministres –Irene Montero i Ione Belarra– que contínuament menyscaben la seva autoritat. ¿Són intocables?

1
Es llegeix en minuts
Només una minicrisi

Sánchez ha optat per una crisi petita, només la necessària per rellevar Reyes Maroto i Carolina Darias, que seran candidates en les eleccions municipals. En la crisi predomina l’atenció al partit i als territoris. Héctor Gómez, el nou ministre d’Indústria i Turisme, va ser director de Turespaña en aquest mateix ministeri, però no és un home bregat en el desafiament industrial d’Espanya amb reptes tan decisius com el cotxe elèctric. Va ser també un fugaç portaveu parlamentari del PSOE, en substitució d’Adriana Lastra, fins que Sánchez el va rellevar per l’ex-‘lehendakari’ Patxi López, un polític amb més currículum que li va plantar cara en unes primàries, amb la qual cosa volia reforçar la unitat del partit. I Gómez és canari, amb la qual cosa cobreix la quota que ara deixa Darias.

El farmacèutic José Manuel Miñones substituirà Darias a Sanitat. Era delegat del Govern a Galícia i la seva entrada en política va ser en les associacions de veïns i en el camp municipal. I Galícia és un territori on el PSOE, que compta amb importants ajuntaments, gairebé mai ha aconseguit tenir la presidència de la Xunta.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Poc es podria objectar si el Govern anés en la bona direcció, però malgrat la missa unitària Sánchez-Yolanda de la moció de censura, l’Executiu pateix una greu divisió interna que Sánchez no ha afrontat. Ha deixat clar que vol mantenir l’aliança amb Podem. És el seu dret, però també el seu risc, ja que les enquestes diuen que perd vots pel centre. Però fins i tot així costa entendre que no hagi prescindit de dues ministres –Irene Montero i Ione Belarra– que contínuament menyscaben la seva autoritat. ¿Són intocables les protegides de Pablo Iglesias?

Una crisi minúscula no és el més convenient quan el Govern pateix cismes i pèrdua de credibilitat. També es critica que dos homes rellevin dues dones, però el cert és que en el nou Govern la quota femenina només ha baixat del 65% al 54%. Compleix millor la llei de paritat.