CRISI DE GOVERN

Héctor Gómez, rehabilitat com a ministre després del seu cessament exprés com a portaveu del PSOE

Home de partit, el diputat de Tenerife entra al Consell de Ministres com a titular d’Indústria després d’haver sigut portaveu socialista al Congrés només 10 mesos.

Héctor Gómez, rehabilitat com a ministre després del seu cessament exprés com a portaveu del PSOE
1
Es llegeix en minuts
David Page

L’expectativa que el president Sánchez buscaria perfils netament polítics en l’esperada crisi de govern s’ha complert. Amb escreix. El nou ministre d’Indústria, Héctor Gómez Hernández, és home de partit (amb carnet des de fa dues dècades), estrenat diputat socialista per Tenerife aquesta legislatura, i té una trajectòria per la política local (regidor al municipi d’Isora) i l’autonòmica (diputat al Parlament canari).

I en aquesta trajectòria política de tradició socialista el nou ministre també ha patit ensopegades. Gómez va ser efímer portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, només 10 mesos a cavall del 2021 i 2022, fins que va ser cessat en el sotrac orgànic socialista després de la sortida d’Adriana Lastra com a vicesecretària general del PSOE, el juliol passat, i amb la qual Ferraz buscava un revulsiu en plena caiguda en les enquestes amb el renovació de les representacions al Congrés i del mateix partit.

Tornada després de l’ensopegada

La Moncloa rehabilita Gómez després de la representació exprés donant-li entrada al Consell de Ministres. Després del cessament com a portaveu, ha ocupat la presidència de la Comissió Constitucional del Congrés, però ara torna a la primera línia per comandar el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, un departament clau en la gestió dels fons europeus del Pla de recuperació, en substitució de Reyes Maroto per la seva candidatura a l’alcaldia de Madrid.

Notícies relacionades

Héctor Goméz Hernández (Santa Cruz de Tenerife, 1978) és graduat en Dret, llicenciat en Ciències del Treball i també diplomat en Turisme. I és precisament en l’àmbit turístic en el qual ja havia ocupat responsabilitats lligades al Ministeri d’Indústria en els primers compassos del primer Govern de Pedro Sánchez que va sortir de la moció de censura que va tombar Mariano Rajoy.

En la seva declaració institucional, el president del Govern ha destacat l’«experiència», la «irreprotxable» trajectòria i el compromís «infrangible» en defensa de l’interès general del nou ministre d’Indústria. I Sánchez també ha apuntat alguns dels deures amb els quals Gómez arriba al ministeri, i ha remarcat la necessitat de transformar el model productiu gràcies als fons europeus per modernitzar els grans sectors de l’economia espanyola, desenvolupar-ne d’altres de nous de futur i crear ocupació de qualitat a tot el territori.