Article de Sergi Sol Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El ‘dilema Borràs’

Erigida en cap de l’oposició al Govern Aragonès, la presidenta del Parlament no s’ha tallat ni mica a seguir tretze són tretze.

2
Es llegeix en minuts
El ‘dilema Borràs’

Jordi Borràs / Acn

La causa contra Laura Borràs per manipular contractes, fraccionar, tornarà a sacsejar l’independentisme després de les vacances, quan el Parlament s’hagi de pronunciar sobre si és procedent suspendre-la. Passi el que passi, l’independentisme en sortirà damnificat. 

En el seu moment, la CUP es va negar a votar-la com a presidenta del Parlament, per la seva presumpta autoria irregular en l’adjudicació de contractes a un amic, a presó per tràfic de drogues. Els que sí que la van votar van ser els republicans i, per descomptat, els diputats ‘puigdemontistes’. Tot i que després Borràs tornés el suport d’ERC posant en suspens la investidura d’Aragonès.

Borràs, erigida en cap de l’oposició al Govern Aragonès, no s’ha tallat ni mica a seguir tretze són tretze. I amb detalls molt reveladors de la seva aversió als republicans. Fins i tot els ha denominat, a l’hemicicle, ‘Esquerra repel·lent’. Clar que no va passar res, els diputats republicans es van fer el desentès. No es pot dir què hauria passat si, per exemple, un càrrec d’ERC cometés la relliscada de referir-se a ‘Junts pel Cash’. Se’l mengen. 

D’acord amb les declaracions del portaveu de la CUP, Carles Riera, no està gens clar què faran. ¿S’hi abstindran? Ja ho veurem. Igual els republicans. Si es commina Borràs a deixar el càrrec, ella mateixa liderarà la denúncia del col·laboracionisme contra aquells que hagin cregut a cegues en les seves tesis. S’ha de recordar, malgrat la truculència del cas, que Borràs insisteix que tot és un muntatge de la Guàrdia Civil. I no ha dubtat a comparar-se amb els presos de l’1 d’octubre. És una víctima de la repressió, perquè en ella (els opressors) veuen una veritable independentista. No com d’altres solen dir entre dents els seus pròxims.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Si per contra Borràs en surt airosa gràcies al suport d’ERC i la CUP, el perjudici a l’honestedat de l’independentisme serà notable a ulls de bona part de la societat catalana. I donarà carnassa a tots els que desitgen equiparar corrupció –també ètica– a independentisme.

No hi ha solució avantatjosa. Si republicans o cupaires voten en contra seva, es donarà pas a un altre episodi de confrontació caïnita. Si la salven, serà una altra taca en el crèdit intangible que és un moviment que propugna un país més just i lliure.