La nova direcció de Junts

Jordi Turull afirma que «Junts no es planteja deixar el Govern, sinó avaluar-lo»

  • El secretari general postconvergent adverteix que la taula de diàleg no pot «hipnotitzar» el moviment independentista

Jordi Turull afirma que «Junts no es planteja deixar el Govern, sinó avaluar-lo»

EFE / QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha aclarit aquest diumenge que Junts no està dient «que es plantegi deixar el Govern», sinó que veu «normal que s’avaluïn» els acords amb ERC, per analitzar si aquells compromisos conjunts «s’estan complint i valen per avançar». Les paraules de Turull, de fet, matisen les que ha anat exposant la nova presidenta de la força, Laura Borràs, en les quals sí que preveia, com a opció possible, la sortida dels postconvergents de l’Executiu.

En una entrevista a el ‘Ara’, el dirigent de Junts, Turull ha assegurat que la seva formació persegueix «culminar» el camí iniciat amb el referèndum de l’1 d’octubre, per la qual cosa no vol «despistar-se d’aquest objectiu ni tampoc dels seus reptes marcats en el camp econòmic o social». «És lògic que es digui que es vol avaluar això, si ens ajuda a avançar o no. Si aquest cotxe no va bé o està aturat potser l’hem de deixar al voral», ha dit a tall d’exemple, i ha remarcat: «El que no farem és bloquejar el país al servei d’un pacte».

Notícies relacionades

En aquesta línia, Turull ha defensat «passar a l’acció, als fets», i ha admès que en aquest terreny hi ha «una diferència estratègica important amb ERC». «Ells diuen: hem de ser més per començar a fer. Nosaltres diem: o comencem a fer o mai serem més», ha assenyalat en al·lusió a les diverses estratègies polítiques amb el seu soci de Govern, tot i que ha deixat clar que tota ruta és «legítima».

Crítiques a la taula de diàleg

D’altra banda, ha recordat que sempre han defensat el diàleg «com una actitud», però ha etzibat a continuació: «El que no pot ser el diàleg, i crec que aquesta és l’estratègia del Govern de l’Estat, és l’hipnotitzador del moviment independentista». «Això no dona més de si. Està arribant a un punt en què ens va la dignitat», ha afegit en relació amb la taula de diàleg oberta amb el Govern espanyol.