Discutida decisió congressual

Turull torna a proposar el secretari d’organització que no va aconseguir el suport de les bases de Junts

  • El secretari general argumenta que pretén mantenir els equilibris i apel·la a la seva autoritat

  • Torrents, junt amb la diputada Ester Vallès i l’exdiputat Lluís Guinó, han de rebre, junts, més vots a favor que en contra

Turull torna a proposar el secretari d’organització que no va aconseguir el suport de les bases de Junts

EFE / SUSANNA SÁEZ

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El nou secretari general de Junts, Jordi Turull, ha comparegut per anunciar que proposarà de nou David Torrents com a secretari d’organització del partit malgrat que no va aconseguir els vots necessaris (es necessitava almenys el 50% dels que van votar) per entrar a la nova executiva, en el congrés celebrat a Argelers. Turull ha argumentat que Torrents «pot fer molt bona feina». També proposarà que repeteixi Ester Vallès –diputada que tampoc va aconseguir el 50% de vots emesos– i Lluís Guinó, en substitució de l’exconseller d’Interior, Miquel Sàmper.

«Em veig capaç d’entendre’m molt bé, és una persona molt capaç, ho està demostrant a Badalona, i quan presentem una candidatura unitària, definim projecte i persones», ha argumentat, i ha afegit que es tracta d’un equip en què també hi ha fidels al mateix Turull, com la secretària de finances i l’adjunt a la secretaria general, David Saldoni.

En la compareixença, el secretari general ha explicat que fa aquesta proposta per mantenir els equilibris de poder entre ell i la nova presidenta del partit, Laura Borràs. L’equilibri, amb les votacions del congrés, no s’havia mantingut, ha afegit. «Soc una persona de paraula», ha assegurat.

Si no fos ratificat Torrents «ja ho abordarem», ha afirmat, i ha afegit que espera aconseguir la confiança de la militància, a què ha enviat una carta defensant la candidatura, de nou, de Torrents. La votació es portarà a terme telemàticament aquesta mateixa setmana.

Més vots a favor que en contra

Notícies relacionades

Torrents aconseguirà ser escollit si aconsegueix més vots a favor que en contra en aquesta nova votació telemàtica. Al seu costat es presentaran també Lluís Guinó i Sàmper. Es votarà a favor o en contra de tots tres, a diferència del vot individual que va tenir lloc, un a un, al congrés. Quan li van preguntar sobre si no s’està dient a la militància que es va equivocar en la votació d’Argelers, el secretari general ha apel·lat a les seves competències, al seu discurs en favor «de la unitat, la cohesió, compactar» i «ara em toca una funció i en aquesta proposta vull ser coherent amb aquest propòsit perquè necessito eines, una manera de funcionar que per a mi era bàsic mantenir aquest equilibri, que també tenia noms i cognoms».

¿Solucions per a l’AP-7?

Sobre el col·lapse viari a l’AP-7, Turull ha criticat el Govern per falta de previsió. I quant a les mesures ha afirmat: «Hi ha tècnics de trànsit que en deuen saber molt més que jo, ens en fiem dels tècnics de la Generalitat».