APUNT

El valor de Pep Guardiola

2
Es llegeix en minuts
El valor de Pep Guardiola

Aquesta setmana el Bayern de Munic ha anunciat la contractació d’un dels tècnics de moda del futbol europeu, Julian Nagelsmann, entrenador del RB Leipzig. El club bavarès pagarà uns 25 milions d’euros en el que és el traspàs més car d’un entrenador a la Bundesliga. 

La xifra sona escandalosa a Espanya, on no és freqüent pagar clàusules elevades per entrenadors i sí per jugadors. El peculiar és que el club muniquès desemborsa una quantitat semblant per un entrenador que no ha guanyat encara cap títol, tot i que pot fer-ho perquè està a les semifinals de la Copa alemanya.

 El valor de Nagelsmann és la seva gran feina al Hoffenheim primer, al qual va portar de la permanència a la Champions amb només 28 anys, i al Leipzig després, arribant a semifinals de la Champions amb un futbol del millor que es va veure l’any passat a Europa.

La Copa de Lliga anglesa

La notícia coincideix en el temps amb el trentè títol al compte particular de Pep Guardiola, al guanyar la Copa de Lliga anglesa. I a punt del 31è. Aquest cap de setmana pot ser matemàticament campió de la Premier. Entre el FC Barcelona, Bayern de Munic i Manchester City són 31 títols. A una mitjana de 2 i mig a l’any. 

Sir Alex Ferguson és el tècnic més premiat de la història, amb 49. El següent està ja a l’abast de Pep, el romanès Lucescu amb 33 títols. Però tots dos van entrenar 39 i 40 anys respectivament. Pep n’ha guanyat 31 en…12 anys.

Si Nagelsmann val 25 milions... llavors ¿quin és el valor de Guardiola? L’anada de la semifinal contra el PSG fa acariciar al City la final de la Champions per primera vegada a la seva història. Seria la primera de Guardiola fora del Barça, 10 anys després de guanyar la seva segona com a tècnic.

Notícies relacionades

Els seus ajustos tàctics al descans a Paris, juntament amb el seu discurs davant els seus futbolistes, tindran molt a veure si ho aconsegueix. «No sigueu tímids, jugueu a futbol, mostreu personalitat. Si perdem, perdem, però hem de ser nosaltres mateixos». Així va parlar i així es va forjar la remuntada.

Diuen els ‘pepnegacionistes’ que ha invertit milions (d’altres també). És cert, però no hi ha cap èxit més gran que seguir col·leccionant títols sent fidel a un mateix i a sobre lliure. Fins i tot per posicionar-se en contra de la Superlliga que abraçava el seu club. El valor de Guardiola no té preu.

Temes:

Pep Guardiola