Nerviosisme i Superlliga

Nerviosisme i Superlliga

Efe

1
Es llegeix en minuts
Mónica Marchante

Sincerament, no tinc ni idea de si hi haurà algun dia Superlliga, o no. Per la reacció dels grans clubs europeus, majoritàriament, crec que és molt difícil. Després d’un dia de moltíssim soroll entorn de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, per a uns ha guanyat Florentino, per a d’altres, la sentència és molt rellevant quan conclou que hi ha abús de poder dominant per part de la UEFA i la FIFA, sí, però no necessàriament dona viabilitat al projecte.

El que ha fet el TJEU és acabar amb el monopoli del futbol a l’atorgar llibertat als clubs per decidir sobre el seu futur. A partir d’aquí, la roda tornaria a girar. Però en aquests dos anys d’impàs, el govern britànic ha creat un òrgan regulador per protegir la Premier. Els 20 equips, incloent els sis que inicialment van fundar la nova competició, City, United, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham, van firmar un document amb noves normes que incloïen fortes sancions econòmiques als clubs que poguessin tenir la temptació de buscar altres camins.

Després de la sentència, la Premier ha publicat un comunicat rebutjant el nou torneig apuntant el seu "compromís amb els principis clars d’una competició oberta", donant per fet que la Superlliga no ho seria. En aquest eslògan ha posat LaLiga tota la seva artilleria aprofitant els partits de la jornada per exhibir pancartes amb el text "Guanya-t’ho al camp", utilitzant sense dissimular la seva competició com a suport per carregar contra la Superlliga.

Notícies relacionades

No només això. A les seves xarxes socials, Javier Tebas, president de LaLiga, semblava Pogacar al Galibier saltant als atacs de Vingegaard i Roglic. Ha respost a informacions de tuits de periodistes anomenant-los "portacoces", s’ha referit al CEO de la SL Bernd Reichart parlant de bar i cubates a les cinc del matí i ha criticat la presidenta de la Comunitat de Madrid el seu pronunciament a favor de la Superlliga.

És evident que l’acabat de reelegir president de LaLiga, amb un salari aprovat pels clubs que supera els cinc milions d’euros, no és capaç d’assumir que la UE no toleri el monopoli i doni llibertat als clubs per buscar obrir altres vies de competició.

Temes:

LaLiga Govern FIFA