Apunt

Supercopa de clàssic

Supercopa de clàssic

VALENTI ENRICH/SPORT

2
Es llegeix en minuts
Mónica Marchante

Per primera vegada des que Luis Rubiales es va inventar el format de Supercopa d’Espanya a quatre la final la disputaran demà el campió de Lliga i el campió de Copa. I això, més enllà que siguin, de nou, el Madrid i el FC Barcelona els finalistes, li dona tot el sentit al títol, l’objectiu del qual en origen era decidir qui és el millor equip entre els vencedors de les dues competicions espanyoles.

De tot el que ha passat en les dues semifinals, l’espectacle que van oferir Madrid i Atlètic ha sigut la millor notícia. Va ser un disputadíssim derbi amb vuit gols, incertesa fins als últims minuts de la pròrroga de la segona part i amb un arbitratge impecable que també va afavorir el joc. Alberola Rojas va fer un recital que té encara més mèrit ateses les condicions de pressió a què es va veure sotmès en les hores prèvies, posat a la diana pel Madrid a través del seu canal de TV.

El focus se centra ara en l’altra semifinal, on "debutava" en partit gran el col·legiat Alejandro Muñiz Ruiz, en el punt de mira per una possible falta de Christensen prèvia al gol de Lewandowski amb 0-0. El problema no és ja si cal anul·lar o no el gol per aquesta falta prèvia, sinó la disparitat de criteris. Portem tot el campionat veient que faltes similars es xiulen. ¿Per què no aquesta? En això cal donar tota la raó als futbolistes de l’Osasuna en les seves queixes. "Ho heu vist tots, la quantitat de faltes que es xiulen així", deia el capità rojillo David García a Movistar +.

Notícies relacionades

Si l’acció és insuficient per xiular una falta que invalidi un gol, llavors mai s’hauria de xiular, i s’està fent. Per això es paren tots els jugadors després de l’acció, el primer el mateix central del Barça, esperant que la xiulin. El mateix Xavi va reconèixer que en directe ell hauria xiulat falta.

Demà xiula Martínez Munuera, que ja va tenir el seu vídeo a Reial Madrid TV abans del clàssic de la semifinal de tornada de l’última Copa. És la tercera oportunitat d’assistir al debut dels àudios del VAR a televisió. Fins ara no hi ha hagut opció perquè no hi va haver revisió en cap de les semifinals. Veurem si hi ha estrena.