Apunt

Ajuda, sí; punyals, no

Ajuda, sí;  punyals, no

SOCCER-CHAMPIONS-ROA-FCB/REPORT

1
Es llegeix en minuts
Mónica Marchante

La roda de premsa del tècnic del Barça en la prèvia de la "final" contra el València, com va qualificar ell mateix el partit, va ser un repertori de frases que, al llarg de la seva carrera, ha escoltat el mateix Xavi. "El que passa convé", deia amb freqüència Del Bosque. Segons Xavi, això d’aquesta setmana els ajudarà. Una versió optimista d’un ambient tòxic fora de mida cap a l’entrenador.

Si és veritat que, com diu, la relació amb Deco és extraordinària, no té sentit que el director esportiu negui la versió de l’entrenador a Anvers davant un tema tan sensible com la convocatòria. Si fos veritat que Laporta li dona suport, pujar una foto amb Rafa Márquez a les xarxes i filtrar crítiques a les alineacions de Xavi, o intervenir en les seves convocatòries, no sembla la millor manera de tancar files sobre el seu entrenador.

Amb tota l’experiència i vivències que va tenir en la seva llarga carrera de jugador, sent alumne de tècnics com Luis Aragonés, Rijkaard, Guardiola o Luis Enrique, tanta ingenuïtat i bones paraules cap a qui l’estan posant en el disparador, sorprèn. Hauria de tenir el cul pelat, que diria el seu admirat Luis.

Notícies relacionades

"És el moment d’estar més units que mai i veig que els mitjans de comunicació no ho estan", argumenta el de Terrassa. Equivoca l’enemic. Xavi ha de saber que els mitjans hi són per explicar el que passa, aquí i a Tombuctú. Els periodistes reben informacions que no solen ser casuals sinó causals, es filtren amb una intenció. Totes les filtracions publicades han erosionat la credibilitat de l’entrenador i li han restat autoritat al vestidor. Si els jugadors perceben que les convocatòries les rectifica el president... ¿en quin lloc queda l’entrenador?

I després hi ha el feble discurs futbolístic. Equip en construcció, les crítiques afecten els jugadors... I d’altres de semblants però... ¿de futbol quan parlem? Tot i els seus errors, Xavi no mereix el que li estan fent, per llegenda, per culer, per bona gent i perquè la Lliga guanyada l’any passat encara no ha caducat. Mereix ajuda, consell i no punyals.