Apunt

Batalla perduda

1
Es llegeix en minuts

Des que a l’agost, abans de disputar-se la Supercopa, Pep Guardiola va obrir el meló del calendari, el seu crit ha sigut recurrent i s’hi han afegit altres entrenadors com Mikel Arteta, Ancelotti o Simeone.

Recordava el tècnic del City que en la seva primera temporada al Barça va tenir 25 dies per preparar el primer partit, mentre que ara amb prou feines en té 4 o 5. "Et fan anar a Àsia, als EUA amb partits fortíssims, derbis... I la gent cau i continuarà caient perquè the show must go on i si Courtois o Kevin (De Bruyne) no hi són, doncs ja n’hi haurà algú altre".

Desgraciadament, les declaracions de Guardiola aquell dia d’agost a Atenes van ser premonitòries d’una tardor-hivern carregada de lesions en la Lliga. Gavi, Vinícius, Camavinga, Oyarzábal, Alaba són alguns dels afectats per lesions, cosa que ha fet saltar les alarmes i buscar la relació entre un calendari saturat i aquesta plaga de lesions, i en concret les de l’encreuat.

Acceptant que no serà un sinó la suma de diversos factors, sembla evident que entrenar poc i jugar massa, dissenyar pretemporades en què pesa més la necessitat de recaptar que d’entrenar, saltar de continent a continent en pocs dies, alterar el descans i la programació racional dels entrenaments són factors que, afegits a un calendari saturat, donen com a resultat una plaga de lesions.

Notícies relacionades

Només una solució va donar Guardiola a l’agost a tot aquest disbarat, "és una batalla perduda fins que els jugadors es plantin i diguin: no juguem".

Doncs bé, mirem als jugadors i en concret a alguns dels que han patit aquestes lesions en l’aturada nadalenca. Vinícius va volar a Los Angeles (EUA) per disfrutar de l’NBA. El mateix va fer Camavinga. Haaland va volar a l’Aràbia Saudita igual que João Félix. Mbappé va triar Lapònia, i Asensio va volar a Puerto Rico. Són només alguns exemples. Té raó Guardiola, és una batalla perduda. El descans no sembla una prioritat ni tan sols per a molts d’ells mateixos.

Temes:

Haaland Gavi