IDEES

1
Es llegeix en minuts
macaco

macaco

Article 644. Hi ha una cosa que defineix cada trobada entre persones. Tant amb aquelles que has vist fa molt com amb qui tens un contacte diari. I és aquest “¿com estàs?” amb què s’inicia qualsevol conversa.

Però no vull parlar-vos de la pregunta, sinó d’una cosa que em va explicar fa temps un bon amic de 80 anys. Ell deia que l’important no és la pregunta, sinó la resposta i com la reps. I és que aquell home em deia que molta gent... Millor us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc: ‘El cielo puede esperar’, dirigit per Raúl Navarro (Canal #0, Movistar+). Em sembla molt original aquest programa i a més em va entusiasmar la bonica versió de ‘Los peces de ciudad’ que va cantar Rozalén al capítol d’Ana Belén.

El meu amic de 80 anys em deia que moltes vegades la gent respon a aquest “com estàs” amb un escarit “anar fent”. I aquest “anar fent” implica dolor, tristesa i problemes

Segon lloc: ‘Civilizado como los animales’. Macaco aconsegueix un disc impressionant, ple de bellesa i tendresa. ‘Blue (Diminuto planeta azul)’ i ‘Bailo la pena’ són dos bonics himnes que t’emocionen i que no pots parar de taral·lejar. Absolutament brutal.

Primera posició: ‘Así nos ven’, creada i dirigida per Ava DuVernay (Netflix). Aquesta impressionant dramatització té tanta força com aquell ‘Matar un rossinyol’. Capítol a capítol, tots ens sentim com Atticus Finch i desitgem justícia a posteriori davant de tanta barbàrie.

I el meu amic de 80 anys em deia que moltes vegades la gent respon a aquest “com estàs” amb un escarit “anar fent”. I aquest “anar fent” implica dolor, tristesa i problemes. I ell, aquell savi de 80 anys, em deia que pocs agafaven l’ham d’aquest “anar fent”. Preferien parlar d’altres coses i no indagar en aquesta resposta perquè implicaria descobrir dolor que no desitjaven conèixer.

Notícies relacionades

I és que com em deia aquell bon home: “La gent pregunta com estàs esperant que menteixis i mai responguis la veritat”.

Fa temps que ell ja va marxar, però sempre el recordo i sempre escolto amb molta atenció aquesta resposta davant de la pregunta que ho engloba tot en la vida d’una persona. ¡Feliç diumenge!