Anar al contingut

El tauler català

El barret de copa de la CUP

PAU BARRENA

El barret de copa de la CUP

Emilio Pérez de Rozas

¿De debò assistirem, de nou, a una altra 'mort súbita' a l'estil de la d'Artur Mas?

Perdó, perquè, potser, en aquest país anomenat Catalunya potser s'ha de començar a demanar perdó per determinades preguntes. La qüestió és: ¿després de tot el que ha passat, després de tot el que està passant, després de tant soroll i desgovern, de tant mal com ens hem infligit, de la fugida de milers i milers d'empreses, seguim sense president, ni tan sols candidat?

Perdó, ¿de veritat m'estan explicant que tampoc aquesta vegada ens serveix el president (o presidenta) que hem escollit, encara que ni tan sols sigui el candidat/a més votat/a? ¿De debò assistirem, de nou, a una altra 'mort sobtada' a l'estil de la de Artur Mas i algú, la CUP, qui sap, es traurà un nou conill (per dir alguna cosa) del barret de copa com a president?

Perdó, ¿va de debò que tornarem a crear, del no res, dels favors, de la lluita de poders entre els polítics que han deixat de governar-nos des de fa anys, un candidat-president desconegut, gairebé no votat (com ja ho va ser el fugit), perquè presideixi la Generalitat?

¿Qui serà?

Perdó, ¿m'estan explicant, de debò, que no hem après res de tot el que ha passat i, a dies (bé, la veritat és que la data fa ja molt que ha caducat) de la nominació del president seguimos sense saber qui serà?

Perdó, ¿és possible que algú es cregui que del pròxim barret de copa (o del mateix) o de qualsevol de les intrigues del trilerisme independentista en sortirà alguna cosa millor (pitjor ¡impossible!) que el messiànic president escapista?

I un últim perdó, ¿no tindria alguna cosa a dir la guanyadora als 1.102.099 catalans, que la van votar per presidir Catalunya o ella també està a l'espera que la CUP (o qui sigui) baixi de les muntanyes portant a coll el següent desconegut/a que ens governi?

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

No fa falta buscar culpables. Ho som tots. Des de Brussel·les fins a Canàries, com diu aquell curiós cap de premsa, passant per Madrid i Barcelona. És possible que molts pensin "¡és la política, imbècil!" però la veritat és que es tracta de seguir marejant la perdiu mentre Catalunya continua enfonsant-se com el 'Titanic' (que era). I fa temps que l'orquestra ha deixat de tocar. ¡Que baix ha caigut el càrrec! ¡Que poc honorable qui l'ostenti!