On Catalunya

agafa pa i suca

Projecte Eriçó

Advertència: el risotto amb eriçó del restaurant Topik pot crear addicció I no hi ha metadona que el substitueixi. No hi ha reunions de Projecte Eriçó per sortir del clot.

zentauroepp5101506 onbarcelona abel191025162413

zentauroepp5101506 onbarcelona abel191025162413

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Hola soc Òscar Broc i soc un addicte. Cada any, de setembre a abril, m’enfonso en una espiral de submissió absoluta a una substància taronja que la DEA hauria de perseguir com si fos la metamfetamina de Heisenberg. Em ric d’Elton John en els seus anys mossos, quan es passava el dia enjogassant-se en una pala d’excavadora plena fins a dalt de cocaïna. Això és més dur. D’això no se’n surt. Tanqueu-vos a casa amb pany i clau: ja és aquí l’eriçó de mar.     

El meu ‘dealer’ és Adelf Morales, propietari del restaurant Topik. Cada temporada, quan li arriben les primeres bestioles, m’envia fotos temptadores dels seus majestuosos exemplars gallecs. És el primer pas de la meva enèsima recaiguda. Història de la Costa da Morte d’alta puresa. Rovells taronges i untuosos que m’obliguen a encadenar-me al bidet i introduir-me cotons a les galtes, com Brando a ‘El Padrí’, per no deixar bassals de baves. De res serveix: les meves cèl·lules es rebel·len, es cargolen i clamen pel seu xut d’equinoïdeu. 

Quan passo per Topik i em poso la primera dosi d’eriçó de l’any, ja no hi ha tornada enrere: m’esperen diversos mesos de dolor i sordidesa. Li arrencaré una dent d’or a la meva bestia per pagar aquestrisotto amb eriçó; vendré els meus amics per un miserable ‘nigiri’ d’eriçó; la meva nòvia em deixarà quan espiï en l’historial del meu ordinador i, en lloc de vídeos de Pornhub, trobi centenars de ‘links’ de fotos d’eriçons de Hokkaido. 

Diuen que clavar-li un mos és com menjar-se el mar, però a mi m’està menjant la vida. I no hi ha metadona que el substitueixi. No hi ha reunions de Projecte Eriçó per sortir del clot. No hi ha càrtels de Sinaloa als quals donar la culpa... 

Notícies relacionades

Hola, soc Òscar Broc i soc un addicte. ¿Algú em pot ajudar?