el jäggermeister català

L'Hòstia: la ratafia que Torra no s'atreviria a regalar a Sánchez

Està concebuda per a «animals nocturns» en nits de gresca i té més graduació alcohòlica de l'habitual

ratafia

ratafia / JOAN MONFORT

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

En els últims temps s’ha parlat molt de la ratafia. Quim Torra va regalar-ne una ampolla a Pedro Sánchez quan va visitar la Moncloa el juliol del 2018 i, un mes després, Carles Puigdemont va tirar de recepta familiar (la del seu avi pastisser) per crear la seva, amb un toc de cacau, que va batejar com a Waterloo. Quan semblava que el tema de la ratafia ja no donava per a més, arriba L’Hòstia, molt més marxosa que les dels polítics independentistes. «Ratafia hardcore», avisen a tall de lema els creadors, els germans bessons Albert i Àlex Virgili, propietaris del celler Casa Berger.

Es tracta d’un licor de nous verdes macerat durant quatre mesos amb més de 20 extractes naturals d’herbes aromàtiques com el romaní, la canyella, la sàlvia, la taronja, l’anís sec o el fonoll. S’envelleix, se li afegeix sucre i s’embotella, tot això al Penedès.

35 graus alcohòlics

El nom de L’Hòstia està més que justificat. I no només perquè té un 35% d’alcohol, més que qualsevol ratafia convencional (solen ser entre el 26 i el 29), cosa que la converteix en «una autopista directa al nirvana». «Si no fos així, en lloc de L’Hòstia l’anomenaríem Carícia», fan broma. La reparteix el mossèn Hilari, la figura llegendària que s’han tret de la màniga i que es corporitza en forma de capgròs que visita discoteques per animar la moguda amb el seu licor.

Des del seu grau alcohòlic fins al seu ‘packaging’, té un esperit molt més radical que el de Torra i Puigdemont. Es nota quan els seus creadors recomanen beure-la molt freda, a -18 graus, «d’un sol glop en un vas de ‘xupito’», i no «vestint batí i agitant una copa de conyac al costat de la xemeneia».

L’excepció que confirma la regla

Notícies relacionades

¿Però no havíem dit que era l’època de beure amb responsabilitat? «A veure –respon l’Albert. Som l’excepció que confirma la regla». I per allò de la mala consciència, van presentar un ‘mojito’ a l’últim All Those Food Market que portava la seva ratafia en comptes de rom. «La gent flipava», assegura.

L’Hòstia es pot trobar en botigues especialitzades (l’ampolla de 100 centilitres costa 17,95 euros) i a les principals sales de festa de Catalunya. A Barcelona, n’hi ha per exemple a Razzmatazz i a Apolo. Queda clar que el seu licor és «per a animals nocturns» en nits de gresca (els Virgili volen convertir-la en el Jäggermeister català), no per a reunions oficials a La Moncloa. ¿O és que algú s’imagina Torra donant-li L’Hòstia a Pedro Sánchez? Vaja, potser sí, sortint algun dia de festa.

Temes:

Begudes