GURMETITZATS
Quin Pollastre!: escollir entre cuixa o pit
Una rostisseria ecològica que ven pollastres a l'ast, bestioles de més de tres quilos
	fcasals46673404 barcelona 23 01 2019 on barcelona foto gastronom a on image190124114140 /
Javi Gavaldà, cuiner de Quin Pollastre!, pregunta: "¿Cuixa o pit?".
Sempre cuixa, escarmentat amb la sequedat dels pits per culpa d’una infància en què no era possible triar. Fer-se gran és poder escollir, finalment, entre cuixa o pit. El pollastre a l’ast és patrimoni de la infància i dels dies extraordinaris.
Tot i que és menjar-per-emportar-se, prefereixo ocupar una de les dues tauletes –hi ha un sofà, però tinc por de covar-me–, perquè vaig carregat.
Croquetes per encarregar-ne un quilo (1 € la unitat), de pernil i de pollastre, ben embeixamelades, segons la recepta de la Valentina, la mare del Javi.
Amanida russa (2,2 €), amb un toc d’allioli, massa freda per consumir-la al local, fet que n’impedeix una valoració.
Patates fregides (1,5 €), irregulars i amb pell (‘red pontiac’), per posar-hi una capa d’una salsa que denominen Marisa, amb maionesa, mel i soja.
Només dos vins a escollir: demano la garnatxa negra de Casa Mariol, de vol curt. Això és una rostisseria i els extres, de tràmit.
Després de diversos paràgrafs de molt ‘cocoricó’, ¿què passa amb el pollastre a l’ast (sencer, 16 €; mig, 9,5)?
El pit no ho sé, però la cuixa és bona, sucosa i de desitjable i socarrimada pell. «L’acompanyem amb pomes, que recullen els sucs que van caient. Això ens diferencia», condimenta el Javi.
Quin Pollastre!
Passatge Josep Llovera, 1T: 93.809.53.73 Preu mitjà: entre 8,5 i 16 €
Groc català de més de tres quilos(alimentat amb cereals), cuinat amb herbes seques, ecològic (com la resta de la matèria primera), que fa voltes a l’ast durant 120 minuts a 190-200º, ruixat amb una barreja d’oli d’oliva, de gira-sol i suc de poma.
En aquest galliner hi ha quatre socis: Raúl Navarro, Pablo Castellet i les seves respectives parelles. El Javi conduïa la camioneta La bomba más brava, va trobar un dels galls i va decidir aparcar-la.
Oberts cada dia, els diumenges despatxen unes 80 aus, que giren amb la rutina dels plats amb memòria.
Notícies relacionadesCada espasa enfila quatre cossos de bronze: aquesta sí que és una bona morenor i no la de les cabines de rajos UVA.
- SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
 - Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
 - Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
 - Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
 - Polítiques públiques Les cinc claus de la reforma de l’administració de Catalunya: de la reducció de la burocràcia a l’ús de la IA
 
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Viure en una habitació, no és viure
 - Durant deu dies El primer bus sense conductor de TMB fa viatges gratuïts per als ciutadans per Montjuïc
 - Polítiques públiques El Govern crea el consell assessor que fiscalitzarà la reforma de l’Administració
 - El dijous 13 de novembre a les 19h El Periódico et convida a participar en un nou #afterwork amb Mònica Martínez Bravo
 - Somni infantil Carlos González, pediatre, explica les diferències entre malsons i terrors nocturns en els nens: «Es desperta plorant com si el matessin»
 
			