destil·lat per a col·leccionistes

Reserva del Mamut: ¿el millor brandi del món?

Torres llança 999 ampolles de Reserva del Mamut, envellit durant 32 anys

zinbar

zinbar
mamut

/

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Matías Llobet, mestre destil·lador de Bodegas Torres, diu que el brandi està poc reconegut, però que "tindrà el seu moment de glòria ben aviat". Serà tard o d'hora tenint en compte la seva última creació, Reserva del Mamut, elaborat a partir de vins del 1985. Una joia de la qual només s'han tallat 999 rèpliques que es vendran a tot el món. "És el brandi més especial de la nostra història", subratlla al seu costat Miquel Torres Maczassek, director general de la firma catalana. I això és molt dir perquè la família cellerera acumula quatre generacions elaborant brandi. Des del 1928 ni més ni menys.

Notícies relacionades

Reserva del Mamut està elaborat a base de la varietat parellada, destil·lat dues vegades en alambins francesos i envellit 32 anys en barriques de roure francès. El resultat és una beguda que tot i tenir 42 graus, es mostra suau en nas. En boca resulta equilibrat, amb notes ràncies aromatitzades, notes florals i matisos d'infusió i espècies. Un brandi gras, ampul·lós i amb un sabor llarg.

Detalls d'or

Donat que és un brandi per a col·leccionistes, Torres ha mimat tots els detalls que l'envolten. Així, l'ampolla de vidre està feta a mà, compta amb detalls en or i un tap de fusta del mateix roure en què s'ha criat la beguda. Cada ampolla està numerada a mà per Llobet. L'estoig és de roure i inclou un llibre que revela els secrets de la seva elaboració.