CATA MAYOR

¿Qui s'atreveix amb una degustació d'insectes?

L'expert Xavier Petrás fa provar a Pau Arenós una ració d'ales i abdòmens

ON BARCELONA

La segona temporada de ‘Cata Mayor’ acaba amb un capítol inesperat: una degustació d’insectes. Amb aquest final, que correspon a l’episodi número 20, es trenca el to regular dels anteriors, en els quals es convidava un xef de renom a deixar de banda els plats sofisticats i proposar una recepta a l’abast dels aficionats.

L’ONU insisteix des de fa anys que les ales i les potetes –i no precisament les de pollastre– formaran part de la dieta si es juga –com no pot ser de cap altra manera– per la sostenibilitat. El consum de carn és letal per al planeta i es promou la substitució d’aquesta proteïna per la dels insectes. Aquest vídeo, no obstant, incideix en la part lúdica i en si formigues, llagostes i escarabats són bons o un mos desagradable.

Pau Arenós recorre a un expert, Xavier Petràs, que al costat del seu germà Isaac, va ser pioner en la introducció del pica-pica, comú a Mèxic o al sud-est asiàtic. A l’establiment que tenen els Petràs a la Boqueria, provaran, entre d’altres, grills i cucs de farina. ¿Podran amb l’escarabat? ¿I els cuiners dels establiments de la Boqueria als que temptaran amb aquesta matèria primera amb closca?

S’acomiada, de moment, ‘Cata Mayor’ després d’haver situat grans cuiners i cuineres al servei dels plats més assequibles, estrelles del bar, el xiringuito, el berenador, la pizzeria, l’arrosseria, la bodega i la taverna (tot i que sigui japonesa o xinesa).

Albert Adrià ha preparat una broqueta moruna; Oriol Balaguer, un pastís de formatge; Paco Pérez, una hamburguesa; Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, un gaspatxo; Carme Ruscalleda, uns canelons; Marc Gascons, unes patates braves; Ariadna Julian, un pollastre rostit; Ada Parellada, un flam; Nandu Jubany, un arròs del senyoret; Carles Gaig, uns macarrons; Paco Méndez, uns tacos; Carles Abellan, una amanida russa; Jordi Vilà, una truita de patates; Hideki Matsuhisa, ‘sushi’; Meilan i Josep Maria Kao, ‘dim sum’; Carles Tejedor, un ‘tartar’; Lollo Vuoturni i Stefano Colombo, una pizza; Marc Singla, una cassola d’arròs i Eva Vila, una degustació de formatges.

Segona temporada

L’ONU insisteix des de fa anys que aquests animals formaran part de la dieta si es juga per la sostenibilitat.

‘Cata Mayor’ visita uns dels més prestigiosos especialistes en el difícil (i agraït) art de l’arròs.

La seva tremolosa presència ha tornat amb força a les cartes de grans cuiners amb versions molt particulars.

Pau Arenós viu una escena de terror gore a l’assistir a la neteja dels interiors de l’au.

A la caça d’una brava de la qual dir “¡bravo!”, Pau Arenós troba una de les versions més originals d’aquest plat.

Pau Arenós disfruta d’un plat de ‘festa major’ preparat per l’excepcional cuinera, que comparteix els seus trucs per obtenir un resultat sublim.

Els tres xefs ofereixen uns útils recursos per transformar aquest humil plat estiuenc en una cosa superior.

Fa temps que la ‘burger’ va sortir del reducte de la cuina ràpida, i les carns maltractades i menystingudes, per assolir l’excel·lència.

Una de les postres més apreciades amb una recepta dissenyada en exclusiva per a ‘Cata Mayor’.

El xef explica a Pau Arenós, en la segona temporada de ‘Cata Mayor’, els trucs d’un clàssic de bar.


Primera temporada

Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb o sense ceba? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preaparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensaladilla Rusa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petit mos cantonès.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el ‘nigiri’ perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’‘itamae’ Hideki Matsuhisa

Massa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat. 

I pots també veure tots els vídeos de ‘Cata Mayor’ al nostre canal de Youtube