'CATA MAYOR'

Ada Parellada: un flam de coco per tornar a la infància

La cuinera serveix a Pau Arenós un rectangle de tremolós pastís per menjar a cullerades

ON BARCELONA

La web sèrie ‘Cata Mayor’ enfila el seu últim tram: ja només queden tres capítols. ¡Però quins tres capítols! Atents a la pantalla d’ordinadors i mòbils. Després del plaer fundent del pastís de formatge d’Oriol Balaguer, que tants apassionats espectadors va tenir, ‘Cata Mayor’ s'atura en una de les postres més aclamades: el flam.

Durant uns anys tristos, la seva tremolosa presència gairebé va desaparèixer dels restaurants, si bé ha tornat amb la sempiterna corona de nata. Fins i tot grandíssims cuiners el reintrodueixen a les seves cartes amb visions molt particulars.

L’encarregada de tornar al periodista Pau Arenós a la infància via flam és la cuinera Ada Parellada, pertanyent a la històrica saga de restauradors Parellada i que dirigeix a Barcelona des de fa 25 anys un restaurant acolorit i personalíssim: el SempronianaAda tria una variant per reforçar sabor i cremositat: afegeix coco, en part ratllat, en part, llet. Pas a pas, sense ocultar cap detall, descobrirà com preparar aquesta delícia que farà que els convidats pronunciïn només tres paraules: “¡En vull més!”.

‘Cata Mayor’ desafia xefs excepcionals, premiats amb estrelles i amb restaurants i establiments de renom mundial, a capbussar-se en la cuina popular i revelar trucs i recursos perquè triomfin els cuiners/cuineres domèstics: Albert Adrià (broqueta moruna), Oriol Balaguer (pastís de formatge), Paco Pérez (hamburguesa); Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch (gaspatxo), Carme Ruscalleda (canelons), Marc Gascons (patates braves), Ariana Julián (pollastre rostit), Carles Gaig (macarrons), Paco Méndez (‘tacos’), Carles Abellan (amanida russa), Jordi Vilà (truita de patates), Hideki Matsuhisa (‘sushi’), Meilan i Josep Maria Kao (‘dim sum’), Carles Tejedor (‘tàrtar’), Lollo Vuoturni i Stefano Colombo (pizza), Marc Singla (cassola d’arròs) i Eva Vila (formatges).

En capítols anteriors

Pau Arenós viu una escena de terror ‘gore’ a l’assistir a la neteja dels interiors de l’au

A la caça d’una brava de la qual dir “¡bravo!”, Pau Arenós troba una de les versions més originals d’aquest plat.

Pau Arenós disfruta d’un plat de ‘festa major' preparat per l’excepcional cuinera, que comparteix els seus trucs per obtenir un resultat sublim.

Els tres xefs ofereixen uns útils recursos per transformar aquest humil plat estiuenc en una cosa superior.

Fa temps que la 'burger' va sortir del reducte de la cuina ràpida, i les carns maltractades i de segona fila, per aconseguir l’excel·lència.

Una de les postres més apreciades amb una recepta dissenyada en exclusiva per a ‘Cata Mayor’.

El xef explica a Pau Arenós, en la segona temporada de 'Cata Mayor', els trucs d’un clàssic de bar.


Primera temporada

Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb ceba o sense? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Amanida Russa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Es poden traduir com a ‘tocar el cor’ i es refereix a una sèrie de petits platets cantonesos.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el ‘nigiri’ perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa

Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat. 

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata Mayor’ al nostre canal de Youtube