'CATA MAYOR'
Ada Parellada: un flam de coco per tornar a la infància
La cuinera serveix a Pau Arenós un rectangle de tremolós pastís per menjar a cullerades
La web sèrie ‘Cata Mayor’ enfila el seu últim tram: ja només queden tres capítols. ¡Però quins tres capítols! Atents a la pantalla d’ordinadors i mòbils. Després del plaer fundent del pastís de formatge d’Oriol Balaguer, que tants apassionats espectadors va tenir, ‘Cata Mayor’ s'atura en una de les postres més aclamades: el flam.
Durant uns anys tristos, la seva tremolosa presència gairebé va desaparèixer dels restaurants, si bé ha tornat amb la sempiterna corona de nata. Fins i tot grandíssims cuiners el reintrodueixen a les seves cartes amb visions molt particulars.
Notícies relacionadesL’encarregada de tornar al periodista Pau Arenós a la infància via flam és la cuinera Ada Parellada, pertanyent a la històrica saga de restauradors Parellada i que dirigeix a Barcelona des de fa 25 anys un restaurant acolorit i personalíssim: el Semproniana. SempronianaAda tria una variant per reforçar sabor i cremositat: afegeix coco, en part ratllat, en part, llet. Pas a pas, sense ocultar cap detall, descobrirà com preparar aquesta delícia que farà que els convidats pronunciïn només tres paraules: “¡En vull més!”.
‘Cata Mayor’ desafia xefs excepcionals, premiats amb estrelles i amb restaurants i establiments de renom mundial, a capbussar-se en la cuina popular i revelar trucs i recursos perquè triomfin els cuiners/cuineres domèstics: Albert Adrià (broqueta moruna), Oriol Balaguer (pastís de formatge), Paco Pérez (hamburguesa); Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch (gaspatxo), Carme Ruscalleda (canelons), Marc Gascons (patates braves), Ariana Julián (pollastre rostit), Carles Gaig (macarrons), Paco Méndez (‘tacos’), Carles Abellan (amanida russa), Jordi Vilà (truita de patates), Hideki Matsuhisa(‘sushi’), Meilan i Josep Maria Kao(‘dim sum’),Carles Tejedor(‘tàrtar’),Lollo Vuoturni i Stefano Colombo (pizza), Marc Singla (cassola d’arròs) i Eva Vila (formatges).
En capítols anteriors
Pau Arenós viu una escena de terror ‘gore’ a l’assistir a la neteja dels interiors de l’au
A la caça d’una brava de la qual dir “¡bravo!”, Pau Arenós troba una de les versions més originals d’aquest plat.
Pau Arenós disfruta d’un plat de ‘festa major' preparat per l’excepcional cuinera, que comparteix els seus trucs per obtenir un resultat sublim.
Els tres xefs ofereixen uns útils recursos per transformar aquest humil plat estiuenc en una cosa superior.
Fa temps que la 'burger' va sortir del reducte de la cuina ràpida, i les carns maltractades i de segona fila, per aconseguir l’excel·lència.
Una de les postres més apreciades amb una recepta dissenyada en exclusiva per a ‘Cata Mayor’.
El xef explica a Pau Arenós, en la segona temporada de 'Cata Mayor', els trucs d’un clàssic de bar.
Primera temporada
Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.
Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.
¿Amb ceba o sense? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.
Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.
El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Amanida Russa
El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.
Es poden traduir com a ‘tocar el cor’ i es refereix a una sèrie de petits platets cantonesos.
‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.
Pau Arenós busca el ‘nigiri’ perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa
Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.
I també pots veure <strong>tots els vídeos</strong> de ‘Cata Mayor’ al nostre <strong><a href="https://www.youtube.com/playlist?list=PLs66PTSPhqMJnxGTFa9500kWIcRdi8-0X" target="_blank">canal de Youtube</a></strong>
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Crisi ramadera Illa admet que la Generalitat ja sospitava de l’arribada de la pesta porcina dos dies abans de la declaració oficial
- A instàncies de l’Ajuntament Un ampli dispositiu policial desallotja a Badalona uns 200 migrants de l’assentament més gran de Catalunya
- TELECOMUNICACIONS Telefónica llança la seva oferta final de l’ero amb 4.554 sortides i acosta l’acord amb els sindicats
- Compareixença al Parlament L’oposició acusa Illa de «falta de lideratge» per haver mantingut el viatge a Mèxic malgrat la pesta porcina
