On Catalunya

ciutat on

Sobreviu a Sant Valentí en 5 passos

Et donem consells bàsics per superar el 14 de febrer sense que et confonguin amb un extra del 'Sant Valentí sagnant'. Sigues original i fes-te 'selfies¿ romàntics per sobre de les teves possibilitats

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

A mig matí, l’emoticona dels ulls en forma de cor ja se n’haurà anat a vomitar de tant de sotragueig. Arriba el dia D, per la Desgana que et produeix només d’anomenar-lo: 14 de febrer. Aquesta festa amb tants cors que empatxarien fins i tot el vampir de Crepuscle.

Qualsevol barceloní –els solters, els aparellats, els de Tinder– renegarà de Sant Valentí en públic amb la mateixa convicció que Rajoy de la pujada de la llum. Però un any més seguiran apareixent del no-res hordes de parelles felices per Enric Granados sortint a sopar en-pla-romàntic amb el seu pal selfie. Hi haurà fins i tot qui et proposarà escoltar els grans èxits de Kenny G. Pot ser que fins i tot miris sense voler un tutorial per aprendre a fer garlandes en forma de Cupido.

Aquí et donem cinc consells bàsics per arribar al 15 de febrer sense que et confonguin amb un extra del Sant Valentí sagnant.  

—1—

Empassa't el dia abans la trilogia de l’amor verdader ('Dirty dancing', 'Ghost', 'Pretty woman') o estudia de memòria les 50 millors frases d’amor de pel·lícula. Estaràs preparat per a qualsevol pregunta que et plantegin el 14 de febrer. Que algú et diu: «¿Què fas per Sant Valentí?», tu surts amb l’excusa universal de Dirty dancing: «He portat una síndria». ¿Que la teva parella et pregunta què li regalaràs? Tu li fas un petó i li respons estil Love story: «Estimar significa no haver mai de dir ho sento».  

—2—

«Fes un regal original», et bombardejarà Twitter tot el dia entre packs de bombons, roses vermelles i peluixos amb l’original forma d’un cor. «Sorprèn la teva parella», et diria fins i tot un extraterrestre acabat d’aterrar a Montserrat. ¿Quin és el millor antídot? Sorprendre-la de veritat. L’últim crit (literal) de Sant Valentí: fer un pastís (hi ha un tutorial a ­Youtube) en forma de cor, sí, però humà, amb les seves aurícules i els seus ventricles (tecleja a Google «human heart cake»). Si ets single, pots sorprendre la parella (d’un altre) imitant uns xinesos solters que van comprar un 14 de febrer totes les butaques senars d’un cine. 

—3—

¿El més romàntic que t’han dit últimament és «hola, amor»? ¿Et venen ganes d’acabar Sant Valentí cantant Céline Dion mentre beus vi a morro? Treu pit i digues que tu ets de Sant Jordi. Que això de Sant Valentí –replica amb gest de repugnància– és un invent d’El Corte Inglés. O digues que tu celebres el 14 de febrer a l’estil Star wars: com Han… Solo. En qualsevol moment et podràs sumar a l’allau de tuits que pregunten a l’univers quan és #SanSolterín. Hi ha tants plans anti Sant Valentí a Barcelona (GruppitMeetUp…) que fins i tot Cupido deixarà aquella nit l’arc en algun ­guarda-roba. 

—4—

Notícies relacionades

Sempre ens quedarà París. Que és un carrer, sí, però s’hi poden trobar unes croquetes de l’àvia que fondrien  Humphrey Bogart (al número 168, al restaurant Carlota). Pots seguir amb el romanticisme local al carrer dels Enamorats, que travessa en diagonal Aragó, entre Lepant i Rogent, i et servirà per fer-te selfies romàntics per sobre de les teves possibilitats. Després hauràs de completar la ruta romàntica al carrer dels Petons (és una embocadura de la via del Comerç), que la veritat és que no és gens romàntic, però s’ajusta bé al nom: és un carreró sense sortida. Acaba tirant-se flors a discreció al roserar del parc de ­Cervantes. 

—5—

I menja anissos. Doncs sí, en aquests moments ja pots fer realitat el teu final de conte de fades comprant una simple bossa d’anissos a la botiga de la cantonada. Instagrameja-ho amb un filtre vintage. Potser cap enamorat et regalarà el seu cor el dia de Sant Valentí, però tots els foodies et declararan amor etern.