On Catalunya

el museu imaginari

«Lleure i salut» al parc de Can Rigal

La directora de l'agència de models Lali Agency freqüenta aquest espai verd a la frontera de Barcelona amb l'Hospitalet

51199003 59

51199003 59 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

El joc s’inverteix. Normalment és ella, Catherine, Lali, Nolane, qui talla el bacallà per decidir qui s’exposarà davant de les càmeres de fotos o de vídeo. Però aquesta vegada li ha tocat a ella posar al seu lloc favorit de Barcelona, aquell que conservaria en el nostre museu imaginari. Curiosament, lluny d’optar per un lloc glamurós, com seria d’esperar, aquesta booker de models (en el nostre idioma, agent), que dirigeix l’agència barcelonina Lali Agency, es decanta per un zona que es caracteritza per la tranquil·litat i la naturalesa.

Perquè ella és així, més de xandall i sabata còmoda que de vestit i talons. Més de funcionalitat que de faràndula. Més de rialles que de prendre’s seriosament. Més de bon rotllo que de postureig. I per això ens cita alparc de Can Rigal (avinguda d’Albert Bastardas, s/n), el seu lloc predilecte de Barcelona, situat al final de l’avinguda Diagonal en direcció Llobregat, molt a prop del luxós Hotel Fairmont Rei Joan Carles I. Aquest enclavament fronterer amb l’Hospitalet de Llobregat és una àmplia àrea verda amb jardins i senders, a més d’equipaments i zones de lleure tematitzades per a totes les edats. «M’agraden els llocs com aquest, que permeten evadir-te i et fan sentir en un altre lloc i als quals arribes sense sortir de la ciutat». Per això visita religiosament aquest parc gairebé totes les setmanes. Una mena de ritual familiar per prendre l’aire i moure el cos.

Inaugurat el 2012

<span style="font-size: 1.6rem;">DIVERSITAT D’EQUIPAMENTS</span>

Notícies relacionades

«Anem fins allà amb bicicleta i tardem uns 20 minuts... ¡És com un petit escalfament per al cos! Aquesta zona plena d’arbres i plantes mediterrànies és molt tranquil·la, hi va molt poca gent», valora Cathi, com li diuen els amics: «Una vegada allà, es pot continuar fent esport perquè hi ha diverses màquines de gimnàstica a l’aire lliure. De vegades fem alguns exercicis, mentre que d’altres simplement ens dediquem a fer un tomb. El meu fill, Mateu, passa l’estona a l’àrea de jocs infantils i el nostre gos pot córrer en llibertat. A més, mentre el petit es desfoga, nosaltres, els pares, podem fer un vermut i relaxar-nos en un xiringuito. Ens agrada molt Can Rigal perquè allà tenim lleure i salut. És ideal», assegura l’empresària.

¿Com va descobrir aquest lloc tan apartat del centre de la ciutat? Una mica de glamur sí hi hauria d’haver en la història... «La primera vegada que vaig venir a aquest parc va ser per a un rodatge publicitari, acompanyant alguns dels meus models, i de seguida em va transmetre bona energia. Tanta que poc després vaig decidir tornar amb els meus», explica aquesta marsellesa que es va instal·lar a Barcelona després de fer una beca a la ciutat, fa més de 15 anys. Va ser llavors quan va trobar l’home de la seva vida. Una història d’amor amb la ciutat (i amb el seu marit) que continua vent en popa com demostren, per exemple, els seus passejos per Can Rigal.