El Liceu organitzarà la seva pròpia activitat nadalenca
No vol replicar el típic Concert de Cap d’Any de Viena, sinó "una cosa que ens interpel·li a nosaltres però ens faci globals".

Barcelona ha canviat molt, musicalment parlant, i s’ha guanyat un prestigi que es pot espatllar amb els vergonyosos concerts que el Liceu va acollir per Nadal d’un promotor extern que havia treballat amb L’Auditori i el Palau. Valentí Oviedo, Robert Brufau i Joan Oller en són conscients. "És un globus que s’ha inflat i ens hem anat passant", explica Oviedo. A partir d’ara, el Liceu organitzarà la seva pròpia activitat nadalenca. "Segurament serà entre el 2 i el 4 de gener", diu.
El Liceu no vol replicar el típic Concert de Cap d’Any de Viena, busca una proposta diferent. "Busquem un acte que ens interpel·li a nosaltres, però que també ens faci globals", apunta Oviedo. I Catalunya compta amb molt bons músics i creadors per concebre una idea pròpia i diferent. Per evitar vergonyoses propostes que el públic no sap qui produeix i amb una mala imatge que perjudica la sala que les acull, fa uns anys el Palau va posar en marxa "una comissió de control artístic" que, segons explica Oller, "avalua els espectacles que no són nostres". Des de fa dos anys, coprodueix la major part de l’oferta de Nadal.
"Fa molts anys que a L’Auditori fem dos concerts: el concert de Nadal i el concert de Cap d’Any amb la Banda Municipal, que és un gran èxit, sempre amb el sold out", comenta per la seva banda Bufrau. "La nostra idea és seguir per aquest camí i afegir noves propostes", afegeix tot seguit.
Compatible amb la platja
¿El públic continua desapareixent de les sales quan arriba el bon temps, o això també ha canviat? Brufau opina que no ha canviat, però s’"adapten" a les lleugeres variacions que es produeixen. Des del Palau, per exemple, es fa molta activitat en els mesos més calorosos per atraure un públic que canvia a l’estiu. Però L’Auditori fa un fade out i es dedica al juliol a altres tasques, com les gravacions de discos de l’OBC.
Notícies relacionadesLes visites a l’edifici modernista del Palau de la Música, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, suposen una enorme font d’ingressos: 25.000 euros al dia en temporada alta i 10.000 en la baixa. Són només visites matutines, ja que a la tarda i la nit l’activitat a l’auditori és només musical. "Al Palau obrim tots els dies de juliol i d’agost. És compatible anar a la platja, dutxar-se i venir al Palau o a un altre equipament. La societat ha canviat".
Però Brufau, de L’Auditori, no es mostra tan optimista. "Tancar-se en una sala al juliol, en un país on fa bon temps, costa", apunta.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fugida salarial del 0,5% Els funcionaris de la Generalitat no cobraran fins a l’octubre la paga de fins a 625 euros pels retards pendents
- Medi ambient Els pops fugen d’Espanya i envaeixen les costes britàniques: aquest és el motiu
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Xarxes El nen de "la tranquil·litat" a les piscines de Terol parla 13 anys després: "Un dia vaig arribar amb el pit enfonsat i un ull morat a casa"
- Tribunals "Me l’han jugada. Agafeu-los i mateu-los"
- Piscines, brou de cultiu de malalties: quines infeccions pots agafar i com prevenir-les
- Mor una anciana atropellada pel seu propi vehicle a Barcelona
- POLÍTICA Sánchez braceja per salvar-se del naufragi mentre Feijóo celebra cada cop amb el PP de festa
- Polèmica L’alcaldessa de Palafrugell nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se al públic si canta ‘El meu avi’
- Comitè federal Illa exhibeix el seu suport a Sánchez i a les mesures preses en el PSOE: «Anem pel bon camí»